Politie slingert zes ouders op de bon

3

Den Helder – De afgelopen weken zijn er bij de politie meerdere klachten binnengekomen van zowel medewerkers van diverse scholen als van ouders dat er rondom diverse basisscholen niet juist geparkeerd wordt bij het brengen en halen van de kinderen. Enkele ouders dachten dat het in werking stellen van alarmlichten rechtsgeldig was om te mogen parkeren daar waar het niet mag.

De afgelopen twee dagen heeft de Helderse politie de diverse basisscholen in Nieuw Den Helder en de Schooten bekeken in de ochtenduren. Hierbij zijn zes processen-verbaal opgemaakt.

Zo mag er niet bij een doorgetrokken gele streep worden stilgestaan alsmede niet bij een bord welke een stop- en stilstaanverbod aangeeft (rond blauw bord met rode rand en rood kruis) en mag er bij een zogenoemde Kiss and Ride-zone alleen afscheid genomen worden van het kind, waarna de ouder weer verder rijdt. Hier mag niet geparkeerd worden daar het een woonerf is, ook niet om het kind snel naar de klas te brengen.

3 REACTIES

    • hebben ze eindelijk de pleinvrees overwonnen, nu bij de rest van de parkeerverboden in onze stad nog handhaven……

  1. nu nog even bij alle scholen dit gaan doen te beginnen bij de dekamarkt cheap in de molenstraat

Comments are closed.