PVV wil af van schertsvertoningen, hangjeugd en regeltjesbrij

18

Den Helder – Het heeft even geduurd, maar ook de lokale PVV heeft haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. Handhaven, inzetten op veiligheid, minder regels en stoppen met eeuwig discussiëren over onderwerpen zijn enkele van de aspecten die de partij benadrukt.

“Den Helder zit niet te wachten op grote culturele veranderingen. Laten we liever houden wat we gewend zijn en daar weer trots op zijn”, stelt de partij in het voorwoord van haar programma. “Weg met de partijen die ons culturele erfgoed verkwanseld hebben om stemmen te krijgen. Den Helder is het beu om de eindeloze schertsvertoningen over het stadhuis en voormalig postkantoor nog langer aan te zien. Als een besluit genomen is, voer het dan uit en stop met de eindeloze achterhoedegevechten.”

“In de dagelijkse werkelijkheid worden westerse normen en waarden bedreigd door de oprukkende islam.” De PVV zegt graag te willen leven in een samenleving zoals we die van jongs af aan kennen. “Deze belangen willen we graag op lokaal niveau behartigen, waar dat niet kan willen we onze mening graag op provinciaal of landelijk niveau via de partij aan de orde stellen.” Ook komt de PVV in het verweer tegen wat zij noemt “het smijten met belastinggeld ten behoeve van linkse hobby’s, terwijl er geen geld is voor ouderenzorg en armlastigen naar de voedselbank moeten”. De PVV zegt zich in te willen zetten voor meer veiligheid en meer zorg. “Minder belastingen en meer geld om te besteden aan de inwoners. Voor goede en kleinschalige zorg en voor het stoppen van uitkeringen voor hen die daar geen recht op hebben.”

Speerpunten
De lokale PVV heeft vijf speerpunten, te weten:
– Veiligheid door BOA’s, meer mensen en gericht inzetten
– Goed rentmeesterschap met een sluitende begroting
– Zorg
– Werkgelegenheid
– Einde aan linkse Hobby’s

BOA’s moeten onder meer worden ingezet tegen handjeugd en ten aanzien van criminaliteit kiest de partij voor zero tolerance. “De PVV kiest voor een keiharde aanpak.Families die straatterroristen gedogen, moeten de stad uit, net als de straatterroristen zelf. Leefbare wijken vragen geen ondergrondse afvalcontainers, maar gedragsverandering. Die verandering wordt afgedwongen door op te treden bijvoorbeeld tegen degenen die hun vuilnis vanaf het balkon op straat gooien of auto’s beschadigen dan wel op andere wijze de samenleving ontwrichten.”

Ook wil de partij de stofkam halen “door de regeltjesbrij die vanuit het stadhuis neerdaalt. Daardoor komen er minder regels, waardoor we minder ambtenaren nodig hebben. Geen proefballonnen meer oplaten, maar gedegen voorbereiding van vergunningen en aanbestedingen waardoor geen onnodig geld uitgegeven wordt.”

Klik hier voor het volledige programma van de PVV Den Helder

18 REACTIES

 1. Ja inderdaad eindelijk is er een verkiezingsprogramma en daar dit direct begint over bestrijding van de Islam, kan ik wel raden wie het programma heeft geschreven.
  De lokale pvv heeft dus blijkbaar 6 speerpunten en speerpunt 1 blijkt de Islam.

  Geloof mij, ik waarschuw ook al jaren tegen de Islam, maar om dat bovenaan je ‘lokale programma’ te zetten strekt – vooral hier in Den Helder – te ver, want hier in DH spelen héél andere belangrijke zaken, die de zittende en goed ingevoerde Lokale Partijen prima kunnen bespelen, wanneer zij de steun krijgen van 58 – 64% van de kiezers.
  Daar hebben wij Ome Geert uit Den Haag niet bij nodig, die loopt dan alleen maar in de weg.

  Stem Lokaal en CU dat is veel beter voor u ! 🙂

  • Mee eens. PVV heeft hier niets te zoeken. Met landelijke speerpunten lokaal politiek bedrijven. Slaat nergens op en proberen met deze populistische uitspraken Helderse zieltjes te winnen. Geen schijn van kans, vermoed ik.

   • misschien lees ik het anders maar als ik het bericht hierboven lees staat er echt :

    Speerpunten
    De lokale PVV heeft vijf speerpunten, te weten:
    – Veiligheid door BOA’s, meer mensen en gericht inzetten
    – Goed rentmeesterschap met een sluitende begroting
    – Zorg
    – Werkgelegenheid
    – Einde aan linkse Hobby’s

    denk dat judge x een beetje loopt te stoken met z’n 6 speerpunten en Cor loopt er met open ogen in?

     • het bovenstaande is één op één met de programma speerpunten, pagina 16 van het programma waar je op terecht komt via de link in het bovenstaande stukje, nee ik denk dat judge x er een speerpunt bij-verzonnen heeft,…

     • Rb , moet het stukje ook maar eens goed bestuderen. Daar staat buiten de apart genoemde punten, het hoofdspeerpunt van de partij.

 2. Ik ben absoluut geen PVV fan en sta niet achter hun denkbeelden. Vindt die zelfs verschrikkelijk, maar het youtube filmpje hierboven is een grote stap te ver. Mensen door een koppeling met de Nazi tijd afschilderen als fascisten en jodenhaters geeft aan hoe D.A. denkt. Het zou DHA sieren als men zulke zaken niet op de site plaatst. Ik zelf zal lokaal gaan stemmen, maar neem heel veel afstand van dit verschrikkelijke filmpje. Hoe diep kan Den Helder zakken.

  • Mee eens, ik had het filmpje niet gezien. DA overtreedt daarmee een van de weinige regels tav het reageren. Filmpje is verwijderd en DA zal extra in de gaten worden gehouden.

  • Euhm, ik heb het filmpje niet bekeken toen het er nog wel stond, maar even voor de goede orde: legt de PVV zelf niet de link met de nazi-tijd? Ook toen werden hele families opgepakt voor de daden van een familielid, Sippenhaft werd dat genoemd, zo te zien is de PVV daar ook voorstander van, met hun ‘families moeten de stad uit’.

   • Ik heb het filmpje ook niet bekeken Monique – daartoe had ik niet de behoefte – ook voel ik niet de behoefte om de PVV in bescherming te nemen, want ze gaan mij net iets te ver met hun ideeën en uitspraken.
    De PVV moet vooral in Den Haag en Europa druk uit blijven oefenen, ik hoop daarom dat ze zo groot blijven als ze zijn om iedereen wakker te houden.
    Hier in Den Helder – nogmaals – heeft de PVV niets te zoeken; geef de Lokale Oppositie nog maar eens de kans, om nu met nog meer zetels orde op zaken te stellen in de democratische besluitvorming van onze stad, want daar ontbreekt het sinds 1982 VVD, PvdA, CDA en 2014 ook Stadspartij, nog steeds aan.

 3. Maak zelf graag uit waar ik op stem, dat hoef jij niet voor mij te bepalen Judge X. En misschien wordt het toch een keer tijd om eens langs de opticien te gaan want je leest het bericht hoe jij het het liefst ziet. We zullen zien wie de meeste stemmen krijgt.

  • Natuurlijk bepaal je zelf waar je op stemt Henny, we leven namelijk gelukkig nog in een democratie, al is daarover hier in DH reeds lang veel reden tot twijfel.
   Het vraaggesprek met de PVV bij DWOZ vandaag verliep vandaag trouwens ver boven mijn verwachting, dus daar ben ik de heren van den Born en van Esdonk een compliment verschuldigd.
   Doch eerst maar eens een politiek debat …..

 4. Geachte Henny, eigenlijk wilde u zeggen, dat u op de PVV gaat stemmen. Jammer voor u, maar dat wil ik niet. U gaat niet op de PVV stemmen. Is dat duidelijk?
  Feitelijk heeft de PVV slechts een punt ook wel speerpunt genoemd, die dan ook nog eens in strijd is met de Nederlandse Grondwet.

 5. ik stem al jaren op de pvv,maar welke partij je ook kiest dr is er geen een die daad werkelijk zn belofte na komt.
  dr is genoeg om over te denken,ik zou de armoede in den helder eens onder de loop nemen,en zorgen de leegstand weer op gevult gaat worden,het wordt een beetje een zooitje in de binnenstad.
  en met het nieuwe horeca beleid wordt ik ook niet vrolijk als alles naar willemsoord verhuist.
  hopelijk wordt daar iemand wakker en slaat eens met een harde vuist op tafel,en nu is het afgelopen,.
  maar zolang men maar aanklooit zal den helder echt een spookstad worden.

 6. Dat Dirk, is het nou juist, BELOFTES !! Die kan je als politieke partij niet geven. Je wordt er als partij op afgerekend als je ze niet na kunt komen. Als andere partijen , niet mee willen werken aan jouw beloftes, dan liggen ze al in de vuilnisbak voordat ze goed en wel besproken zijn. Dus partijen die de kiezer stellig wat beloven, kunnen dat voor 99% niet nakomen. ZANDSTROOIERIJ

 7. Raar, dat er mensen zijn die de PVV linken aan de nazi-tijd. Als ik aan die periode uit de geschiedenis denk, doemt voor mij vooral het beeld van het islamofascisme op. Zelf vind ik het islamofascisme een groter gevaar voor de samenleving dan de PVV. In het islamofascisme, een soort verzamelnaam voor allerlei fundamentalistische islamitische stromingen, zijn jodenhaat, homohaat en racisme wezenlijke ingrediënten. Deze vormen een inspiratiebron voor talrijke agressieve moslims.
  Ik ben het nog altijd eens met de actievoerders die jaren geleden de tekst van het Van Randwijk-monument in Amsterdam tijdelijk veranderden in “een land dat voor de islam zwicht verliest meer dan lijf en goed, dan dooft het licht”.
  Of de islam een rol moet spelen bij lokale verkiezingen is de vraag. In Den Helder wellicht niet, maar in steden als Amsterdam , Utrecht, Culemborg en Ede waar de woestijnjeugd auto’s in de fik steekt misschien wel. Etnisch profileren bij de speurtocht naar daders moet in die steden bespreekbaar zijn.

Comments are closed.