Rechter: Scholte moet beslaglegging opheffen

29

Den Helder – Rob Scholte moet uiterlijk morgen (vrijdag) de beslaglegging opheffen op het voormalig postkantoor. De gemeente heeft overeenstemming met de firma Tuin over de koop en levering van het pand. De rechtbank heeft donderdag uitspraak gedaan over de beslaglegging van het voormalig postkantoor.

Het opgelegde beslag op ons pand aan de Middenweg 172-174 moet worden opgeheven. Dit betekent dat de gemeente mag leveren aan de koper, de firma Tuin. “De gemeente vindt het jammer dat er een rechter voor nodig was om duidelijkheid in de situatie te scheppen, maar is blij nu verder te kunnen”, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. Scholte heeft overigens al aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Volgende week buigt het hof zich over de vraag of Scholte het pand moet verlaten, dat eist de gemeente. De gemeente heeft overeenstemming met de firma Tuin over de koopovereenkomst en gaat zich voorbereiden op de levering. “Het belangrijkste doel: ook dit deel van het stadshart opknappen, komt nu snel dichterbij.”

29 REACTIES

 1. Zoals door velen verwacht. Nog wel even het hoger beroep afwachten , maar dan zal daarna dit deel van de stad hopelijk ook snel opgeknapt gaan worden.

  • Zo is dat Dirk, hoe erg ik Den Helder ook een Rob Scholte museum gun, dit pand is een doorn in het oog!

    • hoeft ook niet gesloopt maar eens een keertje onderhoud en een leuke schilderbeurt zou fijn zijn maar met die negatieve knutselaar er in die alles tegenhoud gebeurt er weinig

     • Toch weer een teken RB, dat jij er met deze reactie weer naast zit. Scholte , heeft bij zijn bod op het gebouw, aangeboden het gehele onderhoud zelf te doen en te bekostigen. De gemeente vertrouwde dat niet , en ging in zee met Tuyn. Scholte wilde het achterstallig onderhoud inclusief de asbest verwijdering op zijn kosten betalen. Maar de Gemeente besliste dat het moet gebeuren op kosten van de belasting betaler. Immers de gemeente , moet het pand asbestvrij over dragen aan Tuyn. Door Scholte steeds maar weer te dwingen naar de rechter te stappen , procederen zij hem kapot. Zo erg zelfs dat er straks geen geld over blijft , om zijn bod gestand te doen.

     • welnee Fred, die knutselaar had het nooit gedaan, allemaal mooie praatjes zoals altijd bij dit soort fantasten, ook dat asbest saneren, met vrienden beetje aanrommelen om de kosten te drukken, komt nooit goed, die vent moet gewoon een kant en klaar pand ergens huren en niet aan verbouwen beginnen, ze zeggen niet voor niets schoenmaker blijf bij je leest…..

 2. Ik hoop echt dat we over 6 weken het filiaal D66 kunnen sluiten. Ik reken echt op iedereen hier. Ze hebben al genoeg schade aangericht en hun geliefde VVD burgemeester mogen ze ook meenemen.

 3. Ik word echt droevig van sommige reacties. Pand mooi of lelijk, Scholte een prutser of een topkunstenaar, daar gaat het helemaal niet om. Schuiling en Kuipers zijn beledigd, omdat Rob de waarhied over ze verkondigt. Kuipers probeerde zelfs het opname apparaat af te pakken van een echte journaliste die hem een vraag dorst te stellen over de affaire Scholte. En Rob pakken ze zijn museum af…..Omdat we allang niet meer in een democratische rechtstaat leven, kunnen Schuiling en Kuipers Scholte helemaal kapot procederen op onze kosten. Winnen of verliezen doet er niet eens toe. Scholte gaat gewoon kapot aan zijn advocaatkosten en dat is nou net de bedoeling. Was Scholte ook een gemeente die zijn burgers oneindig kan plunderen, dan zou hij het uiteindelijk glansrijk winnen.

  • Het enige recht, waar de burger hiermee wat aan kan doen , is het stemrecht. Dan gaat de burger stemmen op een partij die belooft daar wat aan te doen, Meestal , koop je hiermee een kat in de zak. Eenmaal op het pluche , verraden zij hun kiezers , door over te lopen naar een kant die niet de keuze was van de kiezer . Voorbeeld, is een plaatselijke partij, die met overmacht opeens de grootste werd, en daarna hun ziel verkocht aan de “duivel”.

   • Of D66 die in haar verkiezingsprogramma belooft dat het Rob Scholtemuseum gesteund gaat worden, terwijl Kuipers onderhand het ene proces na het andere aanspant om Scholte de stad uit te krijgen. Los van alle partijpolitiek, mensen die nu nog in Den Helder op D66 stemmen, moeten niet gaan klagen als de maffia de stad straks compleet overneemt. Voor zover dat nu al niet het geval is.

   • Dus als ik je morgen van je fiets af trek, dan kan ik een ijzerzaag meenemen en een halve fiets claimen of zo??

 4. Woensdag 21 maart 2018 gehaktdag. Schuiling en zijn hulpjes in het college, VVD, D’66, CDA en Stadspartij hebben nu wel lang genoeg bewezen, dat zij bestuurlijke lichtgewichten zijn die hier de zaak niet kunnen runnen. Er is daardoor een spoor van vernieling te zien en een leeg spaarvarken. Veel inwoners geschoffeerd en benadeelt achter latend. Genoeg is genoeg en nu echt opzouten.

 5. Klaar, leeghalen dat pand de aannemer het netjes laten renoveren en verbouwen en dan kan hij gewoon als normale huurder terug komen. Voor iedereen duidelijk en Scholte kan er heel oud worden met zijn museum.

  • gaat hem niet worden rasjutter deze man wil alles voor niets met korting heeft gewoon niet de centjes om dit te betalen anders had hij het pand al lang gekocht het is zoals rb het al eerder zei

    • Zo is het, niet gegund. Het college van B&W gunt vooral zichzelf en hun vrinden heel veel. Uiteraard van uw belastinggelden. 21 maart 2018 opruimen dat zooitje.

     • Samenvatting in acht woorden; Kritisch zijn betekent niet gunnen, is einde democratie.

     • Gaat niet gebeuren beste strandloper, de inwoners van Den Helder zijn nogal gezagsgetrouw en zij zullen helaas niet massaal op plaatselijk partijen gaan stemmen.Dit ook gelet op het gegeven dat Den Helder langzamerhand leegloopt wat jeugd betreft.Wat dus overblijft zijn de wat oudere ambtenaren en gepensioneerden van Marine en Rijkswerf.
      En juist deze mensen interesseert het geen ene moer of Scholte nu wel of geen museum kan vestigen in het ex postkantoor,althans zeker 80% daarvan.
      Eindconclusie:Praktisch dezelfde samenstelling van deze plaatselijke regering zullen we HELAAS weer terugzien na 21 maart.!!!!!!

  • Deze uitspraak ging slechts over het beslag Rassukkels, dus u loopt erg ondemocratisch op de zaken vooruit met uw middeleeuwse ideeën over rechtsbescherming.
   Iedereen in Nederland heeft recht op bescherming door de wet en toegang tot de onafhankelijke rechter, zelfs u lieden die dat blijkbaar een ander wil ontzeggen.
   Maar o wee …., als u zelf aan de beurt bent. 😉

 6. De rechter heeft het recht laten gelden dus rechtvaardigheid.
  Rob Scholte kan zijn energie en het geld, als hij dat nog heeft, beter steken in verhuizen. Is de Nollen niets voor hem alle kunstenaars met kunst op een plek en er is vast wel ruimte te vinden om daar te wonen. Anders kunnen B&W hem nog een Tiny huisje schenken op de Nollen.
  Met alle respect voor zijn kunst. Met het oude postkantoor komt het wel goed de
  Firma Tuin heeft al bewezen zulke projecten te realiseren.

Comments are closed.