Veel records voor zwemmers Zeemacht

0

Den Helder – Al vrij snel na de tweede ronde was dit weekend de derde ronde van de KNZB Nationale Zwemcompetitie. Het vorig jaar gepromoveerde MSV Zeemacht doet het tot nu toe uitstekend in de landelijke B-klasse, de op twee na hoogste divisie in Nederland, met een vijfde plaats.

Deze ronde had de ploeg het moelijker door afzeggingen en het griep- en verkoudheidsvirus dat rondwaart. Toch wist de ploeg weer goed te scoren en blijft daardoor nog in de top acht. De score viel mede positief uit doordat een fors aantal persoonlijke records werd gezwommen. Op de 200 meter schoolslag waren er persoonlijke records voor Michael van der Wal, Jip Duursema en Liam Boon. Ook op de 100 meter rugslag waren er dikke PR’s voor Jip en Liam. Liam Wesemann, Boyd Wijkman en Mees Minneboo zwommen PR’s op de 200 meter wisselslag.

Bij de dames haalde Emma Riemers een fors aantal seconden van haar beste tijd op de 200 meter schoolslag af. Op de 100 meter vrije slag zwommen Raphaella Nelissen en Imme van Tatenhove persoonlijke records. Esra Hersenberg en Nicole Nelissen waren op de 100 rugslag succesvol met PR’s. Bij de minioren waren er vooral persoonlijke records op de 50 meter rugslag voor Libhin Boon, Pascale Goed, Ceylin Heemskerk, Mike Kloth, Femke Paus en op de 100 school een dik PR voor Lucas Schipper en Lyndsey van der Wal.