Senioren even niet alleen op Valentijnsdag

7

Den Helder – Valentijnsdag was dit jaar voor vele senioren een grote verrassing. Onder het genot van koffie, appelgebak en live-muziek was het echt een feestje voor bezoekers van het Paviljoen van Toen. In Ten Anker werden de bewoners ’s middags blij verrast met narcissen.

“Geweldig”, roept een inwoner, genietend van zijn koffie met appelgebak, desgevraagd. “Het is echt fijn om hier even te zijn”, vult zijn buurvrouw aan: “Ik twijfelde, durfde eigenlijk niet. Het is zalig om hier met elkaar te genieten. En dan ook nog met een muziekbandje erbij.” De organisatie is zeer content met de opkomst. CDA’er en zangeres Sonja Janssen in gesprek met de LOS: “Valentijnsdag is voor jongeren, maar ook voor ouderen. Het gaat vandaag over liefde en zeker ook over vriendschap.” Samen met Sikina Pinchetti en gitarist Patrick galmen Nederlandstalige liefdesliedjes door het Paviljoen.

In de middag trekt een groene golf CDA’ers naar Ten Anker en bezoekt daar ruim honderd inwoners. Iedereen krijgt een bakje narcissen en natuurlijk is er alle tijd voor een praatje. “Even aandacht voor elkaar. Zo’n klein gebaar en zoveel dankbaarheid”, zegt lijsttrekker Harmen Krul, zichtbaar geraakt. “Een klein verschil maken, is ook een verschil maken.”

Sonja Janssen, werkzaam bij Noordwest Ziekenhuisgroep en zangeres van Living on the Edge, is de kersverse kandidaat op de lijst van het CDA. “Eenzaamheid is een groot probleem. Vandaag is het ons gelukt om mensen weer even te laten stralen”, aldus Janssen, “Daar doen we het voor, daar krijg ik ook energie van.”

7 REACTIES

 1. Het is zo jammer , dat het maar èèn keer in de vier jaar is. Dan komen de slijmballen van de politiek de bejaarden en verzorgings te huizen langs om stemmen te winnen. Daarna, na de verkiezingen , zie je niet meer . BAH. Zit er op te wachten dat de “”galzenwassers”” partij zich weer laat zien in de wijk. Na vier jaar is een ramenlap sessie hoog nodig. Kiezers !!. Bedenk dat deze geste’s ,alleen maar bedoeld zijn om uw stem !!! Daarna laten ze u weer vallen als een baksteen.

  • Beste fFred,
   De glazenwasserspartij (SP dus)mag hier in Den Helder niet meedoen met de verkiezingen van het hoofdbestuur in Amersfoort.
   Ze zijn verworden tot een dood paard en daar valt dus geen beweging meer in te krijgen.
   Met ,,dank” aan de overlopers zoals er waren:H.Abbenes,Rachel Post en nog enkele anderen waarvan ik de namen kwijt ben.
   Als je 75% van je vergoeding moet inleveren(aan de SP) dan ga je wel even nadenken als je bent gekozen of het niet verstandiger is om een eigen zetel te claimen in de raad zodat je wel de volle vergoeding kunt vangen!
   Scheelt een dikke slok op een borrel toch?

 2. Je bent toch eigenlijk een zielige partij als je de ouderen maar één keer in de 1460 dagen kan laten stralen. De anderen 1459 dagen mag je in je sop gaar koken en zoek je het maar uit.

 3. De afbraak van de zorg begon met: VVD-CDA-PVV (gedoogsteun) Rutte 1.
  Muziek-koffie-gebak-en een bakje narcisme om je uitstraling op te poetsen.
  Ja we zijn allen ‘geraakt’, mind you 21 maart !

   • Je kan nog altijd gewoon met pensioen op 65 ste . maar dat heeft gevolgen voor de hoogte van het pensioen. Maar een hoop mensen verwarren aow pensioen met bedrijfs pensioen. De bedrijfspensioenen worden nu ook opgetrokken naar een richtleeftijd van 68 jaar., maar je kan er nog steeds op 65 of vroeger uit. Dat kan met de AOW niet.

Comments are closed.