Stadhuis, debat, referendum en peiling in DWOZ

1

Den Helder – De Week op Zaterdag heeft deze keer uitgebreid aandacht voor het stadhuis. Wethouder Pieter Kos (Stadspartij) geeft een toelichting op de mislukte aanbesteding en Kees Visser (VVD) vertelt waarom de VVD en de coalitie nu een referendum willen.

Maar er is meer! Kos en CDA-lijsttrekker Harmen Krul waren vrijdag aanwezig bij het regiodebat in de kantine van Lutterman Tegels. Waar ging het over, is de regio het met elkaar eens, vonden de gemeenten elkaar of was het slechts een gezellig samenzijn? En wethouder Odd Wagner komt langs in zijn hoedanigheid als wijkwethouder van Julianadorp.

Henk van Kuijk stond deze week, met anderen, in de rechtszaal in Alkmaar. Een aantal burgers, waaronder Van Kuijk, eist van de gemeente inzage in de volledige financiële gegevens die te maken hebben met de verhuizing van de schouwburg. Wat brachten de burgers in, wat verwachten ze van de gemeente en hoe verliep de zitting?

Over minder dan vier weken is het verkiezingsdag. Hoe staan de partijen ervoor? Olaf Tulen deed vier jaar terug een redelijk accurate peiling en voorspelde als enige het succes van de Stadspartij. Hoe ziet hij de partijen in Den Helder dit keer scoren? Hij komt langs met een voorspelling!

De Week op Zaterdag is tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via LOS Radio. Het programma komt live vanuit Dorpshuis Julianadorp, toegang is gratis, publiek welkom.

1 REACTIE

 1. Nou dat belooft weer een interessante uitzending te worden RoBo.
  Kunnen we Olaf Tulen na de verkiezingen van 21maart nog steeds afrekenen op zijn prognose van 8 september 2016 ?

  “Nu mijn prognose en iedereen kan me daar na de verkiezingen hier op afrekenen”:
  Beter voor Den Helder 6, Senioren Partij 5, Gemeentebelangen 4, VVD 3, Behoorlijk Bestuur 3, D66 3, CDA 2, PvdA 1, Stadspartij 1, Helder Onafhankelijk 1, GroenLinks 1, ChristenUnie 1 Vrije Socialisten 0, Forza 0
  Olaf Tulen,
  Zoetermeer.
  https://denhelderactueel.nl/2016/09/helder-waarnaartoe-vooruitblik/

  JX:
  Ik voorspel dat bij de huidige poll van DHA, alleen de plaats van de PVV op de ranglijst enigszins in de buurt van de verkiezingsuitslag zal liggen.
  Met de domme uitlatingen van Carlo Assorgia kort geleden, wil deze ons vlak voor de verkiezingen blijkbaar tonen, van welk DNA zijn partij BvDH stamt – je eigen glazen ingooien heet zoiets.

Comments are closed.