Stemwijzer voor Den Helder is online

6

Den Helder – De lijsttrekkers ‘lanceren’ officieel komende zaterdag pas de Stemwijzer, maar online is hij voor iedereen al te raadplegen. Goed nieuws dus voor de lokale politici, kunnen ze nog een paar dagen oefenen, zodat ze zaterdag onder het oog van velen in elk geval wel bij de juiste partij uitkomen.

Via stemwijzer.nl kan Den Helder worden geselecteerd en dan wordt de Stemwijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart gestart. Er volgen dan 30 stellingen die de kiezer duidelijk moeten maken waar precies de eigen persoonlijke politieke voorkeur ligt. Stelling 1 is “Om Julianadorp moet een rondweg komen”, daarna volgen stellingen over onder meer uitgaan op Willemsoord, over het houden van referenda, goedkope leningen aan jongeren, windmolens, cameratoezicht, coffeeshops, een fusie van Den Helder, hondenbelasting en tol voor automobilisten die naar Texel gaan.

Na de stellingen kan desgewenst aan bepaalde stellingen extra waarde worden gegeven, zodat die extra meetellen bij het bepalen van de juiste partij. Ook is het mogelijk niet alle partijen mee te nemen in het bepalen van de voorkeur.

6 REACTIES

 1. Werkt voor mijn gevoel redelijk goed die stemwijzer. Bij mij op 1: Behoorlijk Bestuur op 2: Helder Onafhankelijk.

 2. Bij mij werkt ongeveer alleen Behoorlijk Bestuur op 3, verder zonde van m’n tijd.
  Dat oefenen voor de lokale politici zal zeker nodig zijn.

 3. Stelling: De gemeente moet geen geld meer uitgeven aan verdere ontwikkeling van het stadspark.

  PvdA = ONEEENS / verklaring “Het Stadspark dient gerealiseerd te worden. Een groen stadspark is voor de inwoners en bezoekers van het centrum een verrijking.”

  GROEN ??? dan mogen ze wel een grote pot GROENE verf over al dat STADSPARKASFALT gooien !!!

  Erger me GROEN en GEEL (=blauw) aan al die onzinnige uitgaven

 4. De reacties op de stellingen van SL (Sociaal Lokaal) zijn erg kort en soms niet zo krachtig.

Comments are closed.