Verkiezingsborden eindelijk geplaatst

14

Den Helder – We hebben er even op moeten wachten, maar daar zijn ze dan: de enige echte onvervalste Bord Busters! De wat? De verkiezingsborden met daarop de voorgedrukte verkiezingsposters van de deelnemende partijen. Want zelf plakken, dat is er niet meer bij!

Vroeger mochten de partijen zelf lekker plakken, maar kinderachtig als ze waren plakten ze vaak over elkaar heen. En dat wil de gemeente niet meer hebben en dus is besloten op een aantal locaties mooie Bord Busters te plaatsen. Inmiddels zijn ze neergezet en zien ze er nog netjes uit.

De borden zijn te vinden op e Middenweg bij de Liniebrug, op de Schootenweg ter hoogte van de Ravelijnweg, op de Torplaan ter hoogte van de Guldemondweg, langs de Langevliet, op de Breewijd nabij de Van Foreestweg, in de Beatrixstraat tegenover de Hema en bij de kruising van de Parallelweg met de Ruyghweg. De posters zijn geprint op lijstvolgorde, dus linksboven de Stadspartij en helemaal rechtsonder de PVV, met naar het schijnt in Den Helder Geert Wilders zelf als lijsttrekker…

14 REACTIES

 1. We gaan beleven hoe ‘Geert’ het er vanavond in De Kampanje af gaat brengen.
  Het zal mij ook benieuwen hoe democratisch de verkiezingsborden er over een aantal dagen bij staan.

   • Beste Ed Schotman, met ‘Geert’ bedoel ik natuurlijk gekscherend V. van den Born, zoals RoBo Geert Wilders gekscherend een lokale lijsttrekker noemt – vanwege het portret, zal ik dan maar even toelichten.
    Was van den Born aanwezig, daar ging het mij eigenlijk om en wat had hij te vertellen.
    Moet ik hem prijzen of torpederen is hier mijn objectief-democratische gedachtegang.
    Bij de Stadspartij ben ik daar al enige tijd uit zoals u weet. 🙂

    • Judge X, Lees al de commentaren die je levert op DHA en ken je mening en dat is je goed recht. Toch verbaas ik mij dat bij de debatten die er nu zijn geweest geen enkele vertegenwoordiger van die Partij aanwezig is alsof ze van hogerhand niks mogen zeggen over welk onderwerp dan ook.

 2. Ed Schotman; mij verbaast het eigenlijk helemaal niet en het lag zelfs in de lijn van mijn verwachting, ook al twijfelde ik aan die verwachting na hun optreden bij Ronald Boutkan in DWOZ op LOS-radio.
  Nu lijkt het er op, dat zij het debat niet durven of mogen aangaan, om vooral geen fouten te maken en niet in een hoek gedreven te worden.

  Dit is natuurlijk een héél slechte performance 3 weken voor de verkiezingen, van een Landelijke partij die met als eerste speerpunt in Den Helder de Islam en Moskeeën aan wil pakken, terwijl dat hier niet of nauwelijks speelt.
  De flauwekul onderwerpen waar ze zich mee bezig denken te moeten houden, zijn te lezen op hun Facebook- en Twittersite het betreft hier dan hoofdzakelijk het doorsturen van berichten en foto’s ontvangen van de ‘grote leider’ uit Den Haag : “Het gaat niet zo goed met mijn kat Snoetje”; “Met pluisje gaat het beter”; “vandaag met een aantal uitverkorenen naar de Efteling geweest’; “Ik ben nu in Moskou” en meer van zulks geouwehoer.
  Eigen bijdrages bestaan eigenlijk alleen uit het weergeven van publicaties uit de Lokale Media en zonder commentaar.

  De torpedo’s liggen klaar ! 😀

 3. 15 partijen voor 31 raadsleden! Bij de volgende GR verkiezingen in 2022 ws. elk raadslid zijn/ haar eigen partij?

  • Het wordt tijd dat er kiesdrempels in te voeren cq te verhogen. Het aantal raadszetels hangt af van het bevolkings cijfers. Als de krimp in Den Helder zich voortzet, komen er steeds minder zetel in de raad.

   • Dat wordt dan wettelijke geregeld. Er zijn vaste regels voor het aantal raadsleden, evenals het aantal wethouders. Voor de komende verkiezingen zijn het nog steeds 31 raadszetels.

   • We kunnen nog wel wat lijden fFred :

    Nederland
    De kleinste gemeenten in Nederland hebben 9 zetels, de grootste 45. In de Gemeentewet is het aantal raadsleden als volgt vastgesteld:

    Inwoners Leden
    ……….
    45.001-50.000 29
    50.001-60.000 31
    ……….

 4. Liever een bord van Ghostbusters, dan had Wilders er niet gestaan. Wat moet die vogel hier. Ik heb een vraag voor de burgers van Den Helder. Willen jullie meer of minder PVV? Minder? Ja, minder? Oké, dan ga ik dat regelen.

  • Dan moet je naar de landelijke verkiezingsuitslag kijken van de afgelopen jaren.. Daaruit blijkt , dat de PVV hier in DenHelder een behoorlijke aanhang heeft. Op grond van die uitslag, heeft de PVV besloten mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen,

Comments are closed.