Wecycle en steun een goed doel

2

Den Helder – Wie binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inlevert bij de milieustraat, kan daarmee een lokaal goed doel ondersteunen. Vanaf Koningsdag doet de gemeente mee met de Wecycle-inzamelactie, waarmee een lokaal goed doel kans maakt op een sponsorcheque van 1.000 euro. De gemeente moet vóór 14 april de keuze voor het lokale goede doel doorgeven. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Elke partnergemeente van Wecycle kan tot 14 april zelf een lokaal goed doel kiezen dat kans maakt op een sponsorcheque. Indien de gemeente geen keuze maakt, is de lokale Oranjevereniging het goede doel. In meerdere gemeenten doen inwoners suggesties aan hun gemeente voor het goede doel of vraagt de gemeente aan inwoners om suggesties.

De inzamelactie loopt vanaf de dag na Koningsdag tot en met 31 augustus. Wie in die periode op de gemeentelijke milieustraat e-waste inlevert, gaat ter plekke met de mobiele telefoon naar de Wecycle-actiesite. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de milieustraat is en scoort hij een punt. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen een Wecycle-sponsorcheque van 1.000 euro voor het gekozen lokale goede doel.

Meer informatie op wecycle.nl/inleveren.

2 REACTIES

  1. komt daar dan ook gratis WIFI om dit door te geven met de mobiele telefoon, ook zijn er nog redelijk wat oudjes die geen telefoon hebben en toch inleveren hoe geef je dit dan door?

  2. RB: Aan wie stelt u deze vraag? Of wil u gewoon even de wijsneus uithangen?
    Tip: Ga er zelf even achteraan en laat ons de oplossing weten; daar hebben de lezers dan meer aan!

Comments are closed.