Weet u het al? Wat gaat u stemmen?

25

Den Helder – Nog een paar weken en dan mogen we stemmen. De verkiezingscampagne is begonnen, de partijen strijden om uw stem. Maar wie gaat er winnen? Kan de huidige coalitie na 21 maart verder? Worden de lokale partijen samen veruit de grootsten? Weet u al op welke partij u straks gaat stemmen of heeft u nog geen idee? Of gaat u helemaal niet stemmen?

Het zegt waarschijnlijk niets over de einduitslag, maar we vragen het toch alvast: wat gaat u 21 maart stemmen? Welke partij krijgt uw steun? We laten dit polletje staan tot aan de dag van de verkiezingen en dan kijken we na afloop eens of het ook maar een beetje klopt. Vier jaar terug kwam het overigens aardig in de richting, maar ja, dat was toen…

Waar gaat u op stemmen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

25 REACTIES

 1. Lokale partijen gaan winnen en het partijkartel va VVD, CDA , D66 en PvdA gaat zware verliezen lijden. Dat wordt een leuke verkiezingsdag op 21 maart.

 2. Nadat de poll 12 uur geleden op de site van DHA verscheen, geeft deze nu nog een vertekend beeld, over een aantal dagen – zeg een week – zal de stand de werkelijkheid beter benaderen.
  Om 21.18 uur gisteravond maakte ik een opmerking over de poll wat de aandacht trok van GB, direct constateerde ik actie en stond men kort daarop al met 7 stemmen bovenaan.
  Vannacht en in de vroege ochtend is men daar blijkbaar druk bezig geweest om hun achterban te mobiliseren, vandaar dat ze nu nog ver bovenaan staan.
  Wel grappig, maar zoals gezegd nu nog een vertekend beeld. 🙂

  • het is mij ook opgevallen hoor, veel van die stemmen (ook seniorenpartij en Beter voor Den Helder) komen bovendien uit hetzelfde ip-domein in en rond Den Haag. Ik zal de totale stemmen hierop uiteindelijk aanpassen.

   • Ja dat vermoedde ik al RoBo, het zelfde gebeurde namelijk bij een korte poll op Telstar Online (Pijnacker-Nootdorp); mooi dat u er bovenop zit. 😉

     • Met de VVD is altijd iets gaande, gister de leugens van Schwalbe Zijlstra, vandaag weer de financieel-juridische debacles van Koen Schuiling.
      Op 21 maart kan de kiezer de VVD en de overgebleven coalitie een genadeslag toe brengen.
      Grijp die kans en u kunt zeggen: “Free at last, free at last, …..” (Dr. Martin Luther King). 🙂

     • zou heerlijk zijn als die partij eindelijk een aan de zijlijn komt te staan, maar DH is en blijft een marinestad dus er kunnen nog enge verassingen komen

 3. Naar aanleiding van de reactie van de Hr. Ronald Boutkan is deze jongen nu helemaal zeker wie hier achter zit. Zijn naam Olaf Tulen. De spindokter van de door U genoemde Partijen. Vreselijk goed in het verdraaien van verkiezingsuitslagen.

  • Daar kon u wel eens gelijk in hebben eschotman, dé Olaf Tulen die 4 jaar geleden Geurt Visser als beoogd wethouder de Stadspartij binnen loodste. 😛

  • uit de op merking van ed schotman kan je zien dat deze man niet meer samen werkt met de stadspartij

 4. Olaf tulen is secretaris van de seniorenpartij. In het verleden probeerde hij met Trots, Leefbaar en stadspartij in Den Helder aan de bak te komen. Nu probeert hij weer bij diverse partijen de touwtjes in handen te nemen en wethouders te leveren (o.a. Remco Duinker). Positief is dat hem dit bij enkele waarschijnlijk niet gaat lukken. Ook positief dat Ronald Boutkan de stemmen gaat bekijken en schonen van Haagse elementen. Al kan het zijn dat inwoners van Den Helder op dit moment buiten de stad zijn. Al met al het is een poll en we gaan het zien op 21 maart.

 5. jammer dat mensen zich lenen voor de verkeerden, alleen om in de politiek te zitten…verslaving of zo!!!

  • De vraag boven de poll is: “Waar gaat u op stemmen ?”
   Als je blanco stemt dan stem je niet, ook niet in het echte Stem-Lokaal want het biljet is dan ongeldig, wel wordt je daar bij het opkomstpercentage opgeteld.
   Als je niet op deze poll stemt, dan hoor je er dus gewoon niet bij en zo werkt het ook in de maatschappij. 😉

 6. De partij die het hardst de kluit belazert komt aan de top van de lijst, totdat RoBo weer op de redactie is om de zaak te checken.
  Het blijft lachen om opportunisten als de VVD, bijvoorbeeld rond de klok van 6 wordt het denk ik weer interessant.
  In Den Helder werkt alles net effe anders, wat dat betreft heeft Chris Aalberts wel gelijk, “we zijn een apart volkje aan Het Marsdiep” en misschien hebben we een toverdrankje nodig om van de coalitie af te komen. 😛 😛 😛

 7. Het enige dat een goed beeld geeft, is de ene stem op D’66. De rest kan de prullenbak in.

 8. Geen idee op wie ik zou moeten stemmen.De gevestigde Haagse partijen,allemaal list ,leugens en bedrog.Het wordt echt niet beter voor de ouderen,gepensioneerden,minima.Alleen voor de multinationals.
  Het grootste deel van het kapitaal zit bij een heel klein deel van de bevolking.
  Iedereen kreeg meer in zijn knip : nou ik niet maar onder het regerings motto het gaat goed met de economie wordt alles stiekum duurder.( let maar eens op als u boodschappen doet) Nog maar te zwijgen over de hogere energie rekening.Tja de groenen plannen van de regering moeten toch betaald worden.Dan maar een lokaal clubje.Helaas daar is het ook al jaren list en bedrog,overlopen en elkaar de tent uit vechten.Van de nieuwe lichting verwacht ik helaas ook al niet veel goeds.Geen bestuurlijke ervaring,hooguit op het niveau vrijwilliger ( waar op zich niks mis mee is ) of buurtwerker.( ook respectabel werk maar iets anders als een stad besturen)Een mooi verhaal,beetje eigen belang natuurlijk,en verder wat vrienden en bekenden op de kieslijst ter ondersteuning.Ach een echtgenoot of genote kan natuurlijk ook geen kwaad.Kortom allemaal goed bedoelt maar voor mij nog niet geheel overtuigend genoeg om daar mijn stem aan te geven.

  • ben het met u eens, het is niet makkelijk, stemwijzer heeft iets geholpen richting te bepalen maar er nog steeds niet uit

 9. Overigens stemt men strikt genomen niet op een partij maar op een vertegenwoordiger.

  Uiteraard stem ik op mevrouw Tjitske Biersteker.

Comments are closed.