Werkbezoek Gemeentebelangen bij Stichting MEE & De Wering

4

Den Helder – Een afvaardiging van de lokale politieke partij Gemeentebelangen bracht vrijdag een werkbezoek aan Stichting MEE & De Wering. Het bezoek stond onder meer in het teken van eenzaamheid onder ouderen. Namens de lokale partij gingen Nancy List en Miranda ter Huppen in gesprek met medewerkers en senioren.

Bij binnenkomst werden de kandidaten van Gemeentebelangen hartelijk ontvangen door bestuurder Rob Hartings en de medewerkers van MEE & de Wering. Onder de genodigden waren drie vrijwilligers, die regelmatig gesprekken voeren met ouderen.

Het was voor de kandidaten van Gemeentebelangen indrukwekkend om te horen hoe deze vrijwilligers zich inzetten en vooral hoe schrijnend de eenzaamheid en/of depressiviteit onder deze ouderen is. “Voor ons als lokale politieke partij geldt, dat wij van mening zijn, dat via het Sociaal Domein er meer ingezet moet worden om eenzaamheid onder de inwoners te voorkomen. Bijvoorbeeld door het afleggen van huisbezoeken”, aldus Nancy List.

Sociaal domein
Na de verkiezingen van 21 maart gaan Nancy List en Miranda ter Huppen zich namens de fractie van Gemeentebelangen bezig houden met beleidvorming rondom het sociaal domein en dus ook dit thema. Nancy List woont in Den Helder en staat op plaats 2 op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen. Miranda ter Huppen woont in Julianadorp en staat op plaats 5.

4 REACTIES

    • Tja X. Ik heb het niet altijd op uw antwoorden maar in deze heeft u wel gelijk. Het ligt er er heel dik bovenop. Er is geen bezoekje van de partij te vinden in de historie. Misschien is het beter om de partijnaam te veranderen in Eigen Belang, Dat zou perfect er bij passen. Misschien kan beter voor den helder zich daar ook dan bij aansluiten. Die hebben ten slotte ook alleen eigen belang.

  1. Via Sociaal Domein moet volgens GB dus méér ingezet worden om eenzaamheid bij ouderen te voorkomen; “bij voorbeeld door het afleggen van huisbezoeken”.
    En hoe stelt men zich dat dan voor? Wie moeten die huisbezoeken dan afleggen? En bij wie precies? Wat voor andere concrete beleidsmaatregelen heeft men verder op het oog? En hoe zou al deze extra inzet moeten worden bekostigd?
    Vooralsnog lees ik alleen maar gratuite prietpraat!

Comments are closed.