Winterdorp Thijsseschool geopend door wijkagent

0

Den Helder – Het schoolplein van de Jac. P. Thijsse basisschool stroomde donderdagochtend vol met ouders en familie van de peuters en kleuters. Voorafgegaan door tromgeroffel kwamen de bouwers daarna trots het schoolplein opstappen, voor een paar heuse ererondes. Wijkagent Rolf Regtop opende daarna het dorp, en toen… warme choco met cake!

Het winterdorp werd met de inzet van hulpouders, hulp opa’s en oma’s en hulpooms en -tantes gemaakt door de peuterspeelzaal en de groepen 1 en 2 van de Jac. P. Thijsse basisschool. Samen hameren en spijkeren. “Het grote doel was verbinding en dat is prima gelukt”, aldus de leerkracht van groep ½, Joke Vorstman. “Binnen één familie is zelfs verzoening ontstaan door dit project, hoe mooi is dat!”

Vader Christiaan Kater was ook hulpouder tijdens dit project. Zijn zoon Dieyanro zat ook tussen de bouwers en het is beide goed bevallen. Het was een hele belevenis voor Christiaan, “het is niet alleen leuk, maar ook goed opletten voor de veiligheid”, aldus de trotse papa. Zijn andere drie kinderen zitten of hebben ook op de Thijsse gezeten.

Samenwerken
Ook Juf Ennely Pronk van de peuterspeelzaal is blij met het project. “We doen al heel veel samen met de groepen 1 en 2, maar dat er dus ook samen getimmerd kan worden is wel extra leuk.” Dat er ook met dit project werd samengewerkt was eigenlijk vanzelfsprekend, een groot voordeel van een brede school.

De trommelaars hadden onder begeleiding van Triade een lied ingestudeerd en dat maakte de opening extra feestelijk. Het prachtige weer maakte het feest compleet.