Woningen gesloten na vondst hennepkwekerij

5

Den Helder – Op last van burgemeester Koen Schuiling zijn vrijdag twee woningen voor drie maanden gesloten, omdat hier eerder dit jaar hennepkwekerijen zijn aangetroffen. Het gaat om de woningen aan Doorzwin 5140 in Julianadorp (166 hennepplanten) en aan de Van Leeuwenhoekstraat 10 in Den Helder (290 hennepplanten).

De burgemeester heeft zijn besluit genomen op basis van het Damoclesbeleid. De teelt van hennep is verboden. Hennepkwekerijen kunnen een relatie hebben met georganiseerde criminaliteit. Handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, bedreiging en brandgevaar.

5 REACTIES

  1. Waarom in dit artikel een volledig adres en in andere artikelen over de vondst van een hennep plantage niet?

  2. Deze panden, waren al bekend. Het heeft destijds al in de krant gestaan. Maar ook de burgemeester wil eerst weten of hij daadwerkelijk tot sluiten over kan gaan. Als die zekerheid er is , mag je naar alle waarschijnlijkheid ook aan de schandpaal ( althans de woning of gebouw ) voorals nog zijn er geen namen genoemd.

  3. Er staat–de teelt van hennep is verboden.Het kan een relatie hebben met georganiseerde criminaliteit—– Deze wet is onduidelijk. Het is namelijk wel openlijk te verkrijgen. De cannabisproducten liggen legaal in de koffieshops. Maar het is verboden een of meerdere cannabisplanten in je woning te hebben. En er is ook gebleken
    na onderzoek dat het THC gehalte in de legale verkoopcentra heel hoog is…

  4. Het is nog verdachter: de Woningstichting doet samen met “wethouder” zaken met coffeeshop om die te verplaatsen naar een kwetsbare woonwijk, terwijl de Comm. v.d. Koning waarschuwt tegen infiltratie van de onder in de bovenwereld. …
    Nee in D.H. hebben we onze eigen “manieren”, gewoon tegen officiële waarschuwing in!!

Comments are closed.