Zwemmers MSV Zeemacht op dreef bij thuiswedstrijd

0

Den Helder -In zwembad het Heersdiep werd dit weekend het derde en laatste deel van de regionale Minioren-Junioren Circuit gezwommen, waar meer dan 100 zwemmers aan deelnamen. De wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht waren in hun eigen thuisbad goed op dreef en wonnen maar liefst 21 medailles.

Bij de jongste minioren meisjes zwom Lieke Schuijl naar het brons op de 100 meter vrije slag en zilver op de 100 meter wisselslag. Pascale Goed won goud op de 100 meter vrije slag en op dezelfde afstand won Ceylin van Heemskerk het zilver. Libhin Boon won brons op zowel de 200 meter wisselslag als de 100 meter rugslag. Nicole Nelissen zwom bij de jongste junioren naar het brons op zowel de 50 meter vrije slag als de 100 meter vlinderslag. Emma Riemers won bij de oudere junioren goud op de 50 meter vrije slag en de 50 meter rugslag.

Bij de jongste minioren jongens behaalde Jurre van Boheemen brons op de 100 meter wisselslag. Broer Thijmen behaalde brons op de 100 meter rugslag. Bij de jongste junioren won Michael van der Wal goud op zowel de 50 meter rugslag, 50 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag. Collin Schouten werd bij diezelfde afstanden telkens tweede, goed voor zilver. Jip Duursema won brons bij de 50 meter rugslag. Bij de oudere junioren won Mees Minneboo zilver op zowel de 50 meter vrije slag als de 50 meter vrije slag.

Records
Bij deze wedstrijd werden ook weer vele persoonlijke records verbeterd. Zo haalde Lieke Schuijl 12 seconden van haar 100 meter vrije slag PR af en Natajsa Pranger 12 seconden van haar 100 meter rugslag PR af. Femke Paus verbeterde haar PR op de 200 meter wisselslag met 16 seconden en Jasper den Hartog verbeterde zijn PR op de 100 meter rugslag met 13 seconden. De grootste verbetering kwam op naam van Mike Kloth die zijn PR op de 100 meter rugslag met 21 seconden verbeterde.