DHA-A leader
DHA-A leader

Aftrap Rabo AZ Foodtour bij De Vlieberg

Den Helder – De AZ-selectie is maandagochtend 19 maart verdeeld over 9 basisscholen in Noord-Holland om de aftrap te verrichten van de Rabo AZ Foodtour, waarvan RKBS De Vlieberg in Den Helder en OBS De Zandhorst in Breezand er twee van zijn.

De Foodtour is een online lesprogramma van twee weken, ontwikkeld door Rabobank, Greenport Noord-Holland Noord en AZ. Spelers en trainers van AZ geven samen met voedingsdeskundigen les over gezonde voeding.

Met dit nieuwe lesprogramma geven zowel Rabobank als AZ invulling aan hun maatschappelijke rol als toonaangevende organisatie in de regio. “Kinderen bewust maken van het belang van gezonde voeding en een gezonde levensstijl is voor Rabobank als grootste Food & Agri bank ter wereld een belangrijk thema. Door de samenwerking op te zoeken met partijen als AZ en Greenport brengen we dit op een heel aansprekende manier over het voetlicht”, aldus Arno Mulder, directeur Bedrijven bij Rabobank Kop van Noord-Holland.

Vloggen als lesmethode
Dit nieuwe lesprogramma is, naast de inbreng van de spelers van AZ ook vernieuwend door het gebruik van vlogs. Zowel de AZ-spelers als de kinderen gaan actief vloggen over de verschillende thema’s op het gebied van voeding. De populaire AZ-vlogger Timo helpt ze hierbij. “Dit vlog-element in de lessen sluit heel goed aan op de belevingswereld van kinderen en zorgt ook voor actief leren over verschillende issues als het gaat om voeding. Zo gaan ze bijvoorbeeld vloggen over zaken als het wereldvoedselvraagstuk, etiketten lezen, gezond eten en het zelf maken van een gezonde sportdrank”, vertelt Martijn Grossmann van Greenport.

“Daarnaast kunnen de kinderen ook een boer in de buurt bezoeken en leren ze dat veel voedingsproducten die ze eten gewoon uit Noord-Holland komen!” Uiteindelijk winnen de klassen met de beste en leukste vlogs een exclusieve Food Clinic bij AZ.

Gezonde levensstijl
Van 19 tot en met 30 maart vindt de pilot plaats van dit online lesprogramma. “De ervaringen die we nu opdoen met het programma verwerken we in het lespakket van volgend jaar. Het is onze ambitie om volgend schooljaar minimaal 100 groepen 7/8 in Noord-Holland dit lesprogramma te laten volgen”, aldus AZ-directeur Robert Eenhoorn. “Gezond eten is belangrijk voor profvoetballers, maar zeker ook voor kinderen. Je legt er een belangrijke basis mee voor een gezonde levensstijl in de rest van je leven. Mooi dat we daar samen met Rabobank en Greenport Noord-Holland Noord bij kunnen helpen.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: