DHA-A leader
DHA-A leader

Alesha uit Julianadorp finaliste Miss Beauty Noord-Holland

Den Helder – De 20-jarige Alesha van Schie uit Julianadorp is finaliste in de Miss Beauty Noord-Holland verkiezing. Op 6 mei is de finale en wordt duidelijk of ze doorgaat naar Miss Beauty Netherlands. Tot die tijd kan ze nog best wat steun gebruiken van ‘fans’.

Ze werd gevraagd door een vriendin die in de klas zit met een oud-winnares, met het verzoek zich aan te melden. “Maar zelf had ik me helemaal nooit als een miss, maar ja, waarom ook niet?”, vertelde de dorpse schone zaterdag voor LOS radio. “Ik heb me toen ingeschreven, foto’s ingestuurd en na verloop van tijd kreeg ik een uitnodiging voor een castingdag. Daar waren in mijn categorie honderd mooie meiden en na drie rondes (presentatie, bikini en avondkleding) bleek dat ik tot de zestien finalisten behoorde.”

Tot aan de finale op 6 mei in Purmerend staat er nog heel wat op het programma voor de finalisten. “Elke week hebben we eigenlijk wel iets, van choreografie tot kickbokslessen en oefendagen, maar ook nog een keer een avondje stappen met z’n allen.” De finale is ’s avonds en telt een aantal ronden, wederom met galajurk, bikini en presentatie. “En we moeten ons natuurlijk wel een beetje netjes gedragen, dus rustig op social media, geen contact met de politie uiteraard, dat soort dingen.” De finale zelf bepaalt voor de helft de einduitslag mee, alle activiteiten van de dames tot aan de finale voor 30 procent en 20 procent komt van stemmen via sms. Iedereen kan op Alesha stemmen door een sms’je te sturen naar 3010 met als inhoud “poll noordholland alesha”.

Alesha heeft niet als droom om model te worden, maar deze ervaring is toch ook wel heel leuk. Ze studeert op dit moment fysiotherapie in Amsterdam en werkt in Callantsoog in de bakkerij. Toch wil ze best door naar Miss Beauty Netherlands en alles wat daarna mogelijk nog komt, want het is toch gewoon een periode “met mooie kansen en reizen”.

Klik hier voor de finalisten uit Noord-Holland.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: