Appelbomen voor het Avonturenpark

0

Julianadorp – Sterappels en Golden Delicious, dat zijn de smaken die over enkele jaren gratis geplukt kunnen worden in het Speel- en Avonturenpark in Julianadorp. Met dank aan de kinderen van kinderopvang Bibelebonseberg en wethouder Odd Wagner, die woensdagochtend gezamenlijk de Boomfeestdag vierden.

Rond 10.00 uur verzamelden de groene vingers zich in het park, waar eerst de wethouder (in grote gele laarzen) nog een woordje hield. “Ik ben blij dat hier vooral jonge inwoners van Den Helder staan om twee bomen te planten. Het is belangrijk dat we onze lucht zuiver houden en bomen helpen daarbij. Met heel veel plezier ga ik de bomen planten en ik kan jullie hulp daar goed bij gebruiken.” Dat lieten de jonge hoveniers zich geen twee keer zeggen, de scheppen werden enthousiast ter hand genomen en vrij snel was de klus geklaard. Behalve de twee bomen werden ook nog enkele fruitstruiken geplaatst.

Normaal gesproken helpen leerlingen van de Helderse basisscholen mee met de Boomfeestdag, maar vanwege de staking in het onderwijs viel de keuze dit jaar op de peuters en kleuters van de opvang. Die namen de taak van hun oudere stadsgenoten keurig waar.