Basketbaldubbel en Halve live via de LOS

0

Den Helder – De lokale omroep doet op zaterdag 7 april live verslag van de basketbaldubbel in de Helderse sporthal Sportlaan. De wedstrijden Dozy BV Den Helder tegen Lekdetec.nl en Den Helder Suns tegen Forward Lease Rotterdam zijn live op LOS radio. Een dag later is de omroep live bij de Halve van Den Helder.

De LOS doet dit jaar verslag van alle thuiswedstrijden in de halve finale (en als ze het halen ook de finale) van de dames in de strijd om de landstitel. Omdat op zaterdagavond 7 april ook de Suns thuisspelen, wordt die wedstrijd ook meegepakt. De dames van Dozy beginnen deze avond de ‘best-of-five’-serie. Ook de thuiswedstrijd op dinsdag 10 april en (indien nodig) zaterdag 21 april wordt uitgezonden.

Vaste commentator is Cees Smit. Hij wordt tijdens het duel van de dames bijgestaan door oud-international Laura Kooij en bij de mannen door oud-basketbalcoach Maarten Tromp. De uitzending begint al om 17.00 uur met een voorbeschouwing op beide duels. LOS radio is in de ether te ontvangen via 105.6mhz en verder via digitale radio, DAB+, de LOS App en via losdenhelder.nl.

Halve marathon
Op zondag 8 april is de LOS zoals gebruikelijk live bij de Halve van Den Helder. Die uitzending begint om 11.00 uur en duurt naar verwachting tot 15.00 uur. De mobiele studio staat op Willemsoord bij start/finish en via verslaggevers onderweg wordt verslag gedaan van het verloop van de halve marathon.