DHA-A leader
DHA-A leader

Begrijpelijke politiek in ELTO

Den Helder – Speciaal voor de inwoners van Tuindorp is er maandag 19 maart een informatiebijeenkomst over de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad in Den Helder. De avond wordt gehouden in Buurthuis ELTO aan de Crocusstraat 64a.

Voor velen is de politiek een soort ver-van-mijn-bed-show. Niet iedereen is goed op de hoogte van hoe de lokale politiek werkt. De bedoeling van deze avond is om in begrijpelijke taal uit te leggen
wat de gemeenteraad is en doet. Wat doet de gemeente? Hoe is de gemeenteraad georganiseerd? Waarom zijn er verkiezingen? Waarom is het belangrijk dat wij als burgers gaan stemmen? De gemeente heeft met heel veel thema’s te maken. Bijvoorbeeld orde en veiligheid, onderwijs, parkeerbeleid, afval, belasting, zorg, enzovoorts.

Op 19 maart horen belangstellenden hoe de gemeente dit allemaal regelt. Deze avond zijn raadsleden uit de gemeenteraad aanwezig. Zij vertellen alles over hun werk. En mocht men denken: ‘de taal die politici spreken begrijp ik toch niet’: daar wordt deze avond extra op gelet zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Henk van der Veen zal speciaal daarom het gesprek van die avond leiden. Bewoners van Tuindorp zijn 19 maart om 20.00 van harte welkom. Er wordt voor een gratis hapje en drankje gezorgd.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

6 reacties

  1. HaKatje

    Even een vraagje: Waarom zijn alleen de bewoners van Tuindorp welkom?
    Of zijn deze informatieavonden in iedere wijk georganiseerd en heb ik dit gemist?

    1. HaKatje

      Was ook mijn eerste gedachte Sylvia, maar er nog eens over nadenkend had ik zo’n avond ook wel in mijn wijk gewild. Er is eerlijk gezegd heel veel wat ik niet begrijp. Zouden ze best in elke wijk kunnen organiseren

Reageren is niet meer mogelijk.