Bieb biedt Eerste hulp bij DigiD

0

Den Helder – De gemeente en de overheid werken steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen vinden dat moeilijk. Maandag 26 maart start in School 7 en in de bibliotheek van Julianadorp een speciale cursus om mensen op weg te helpen.

Deelnemers leren hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en gebruiken, waar informatie te vinden is over bijvoorbeeld de opbouw van hun AOW of hoe je digitale formulieren moet invullen. De cursus wordt gegeven door docenten die in kleine groepen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uitleggen. Deelnemers gaan zelf aan de slag met oefeningen op een computer. Bij de cursus hoort een werkboek, waarin alles nagelezen kan worden en waarin de voorbeelden worden uitgelegd.

De lessen zijn bedoeld voor mensen die al een beetje bekend zijn met het gebruik van internet. Tijdens de eerste les wordt er een DigiD aangevraagd, als een cursist die nog niet heeft. Deelname is 15 euro voor alle vier de lessen inclusief het werkboek. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus snel reageren is gewenst.

Vier dagdelen
De cursus bestaat uit vier dagdelen en wordt gegeven op maandagmorgen 26 maart, 9, 16 en 23 april van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek van Julianadorp en ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur in School 7. Aanmelden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies van de bibliotheken.