Bierproeverij voor het goede doel

0

Den Helder – Over veertien weken fietst Jessica de Jong de Giro di Kika, een lichamelijk en mentaal zware fietstocht. “In zes dagen tijd fiets ik 995 kilometer door het Italiaanse Toscane en Umbrië, met 16.000 hoogtemeters over de Apennijnen en strade Bianche.”

“Wekelijks train ik minimaal honderdvijftig kilometer. Al is dat met een fulltimebaan soms een uitdaging.” De Jong werkt als kwaliteitsmanager voor een landelijke franchiseorganisatie op het gebied van integrale geboortezorg. “Ik kan niet altijd fietsend naar mijn werk. Op dagen dat ik op het hoofdkantoor werk, en de temperatuur oploopt, ga ik op de fiets, ongeveer negentig kilometer per dag.”

“Normaal drink ik nauwelijks, maar een biertje als hersteldrankje, dát past na een sportieve inspanning. Daarom organiseer ik samen met De Helderse Jongens van de gelijknamige Bierbrouwerij op Westoever een bierproeverij.” Ondernemers Dave Kleine, Jos Visser en Mitchel Gerrits zijn De Helderse Jongens. Op 25 maart organiseren zij een bierproeverij. Iedereen die een lekker speciaalbiertje kan waarderen én Kika een warm hart toedraagt is welkom op Fort Westoever voor een ontspannen middag.”

Prinses Máxima Centrum
Met de proeverijj hoopt De Jong veel geld op te halen voor het kinderkankerfonds Kika. De Jong: “Kika werft fondsen voor speciale onderzoeken waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen. Dankzij fondsenwerving is het Princes Máxima Centrum gebouwd, waar de meest gespecialiseerde oncologen onder een dak werken aan onderzoek en zorg voor kinderen tegen kanker. Het grootste kinderoncologisch centrum van Europa ontvangt in mei de eerste patiëntjes. Het doel van Kika is om de genezingskans naar 95 procent te vergroten. Daar fiets ik voor.

Bierproeverij: zondag 25 maart 2018 van 14-17 uur. Adres: Fort Westoever, Westoever 1, Den Helder. Kosten €30 (inclusief 5 bieren, 5 hapjes, brouwverhalen, rondleiding én €15 wordt aan Kika gedoneerd).