Boomfeestdag: Maak ’t buiten beter

2

Den Helder – Het thema van de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag, die dit jaar plaatsvindt op woensdag 14 maart, is ‘Maak ’t Buiten Beter’. Natuurlijk worden er dit jaar ook weer bomen geplant binnen de gemeente Den Helder!

Voor veel gemeenten breekt een spannende periode aan met de vraag: worden de Klimaatdoelen 2020 gehaald? Naar verwachting staan duurzaamheid en klimaat hoog in de diverse verkiezingsprogramma’s. Het aanplanten van bomen en bossen helpt bij het halen van deze gemeentelijke Klimaatdoelen. En als de aanplant van bomen en bossen samen wordt gedaan met kinderen, werkt het twee kanten op: kinderen helpen de gemeente bij het halen van haar Klimaatdoelen en de gemeente leert kinderen de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat in te zien.

Dit besef wordt in de gemeente Den Helder jaarlijks omgezet in actie tijdens de Boomfeestdag. Op die dag organiseren de gemeente en De Helderse Vallei elk jaar met één of meerdere basisscholen een plant activiteit. Dit jaar worden er bomen en struiken geplant in Avonturenpark Julianadorp. Omdat het basisonderwijs staakt op de geplande Boomfeestdag datum komen de kinderen die op 14 maart meedoen met de plantactie uit kinderopvanglocaties van Stichting Kinderopvang Den Helder nabij het Avonturenpark. Een mooie activiteit die kinderen van alle leeftijden betrekt bij het verbeteren van hun eigen speel/leeromgeving.

Appelboom
De feestelijke activiteit zal om 10.00 uur geopend worden door wethouder Odd Wagner. Samen met de aanwezige kinderen wordt een appelboom geplant. Daarna worden andere bomen en struiken (zoals aalbessen en rode wijnbessen) geplant. Tijdens het planten wordt ondersteuning verleend door medewerkers van Stadsbeheer, team Julianadorp. Na afloop ontvangen de kinderen een certificaat van deelname en een biologische appel ter herinnering aan deze unieke boomfeestdag.

2 REACTIES

  1. Wordt de kinderen ook verteld dat hun zelf geplante bomen over een x jaar weer gekapt kunnen worden vanwege de aanleg van woningen?

  2. Sjonge zeg, kunnen we ook eens gewoon blij zijn met een geweldig initiatief en met blije kinderen met rode blosjes op hun wangetjes?
    Natuurlijk kan je ook tot in den treure in je negatieve donkere wolk blijven hangen. T zal je nog wat moeite gekost hebben om ook hier een negatief verhaal van te maken.

Comments are closed.