Burgemeester legt gebiedsverboden op

2

Den Helder – Burgemeester Koen Schuiling heeft vorige week aan twee personen een gebiedsverbod opgelegd. Drie andere personen kregen een waarschuwing.

Een groep van ongeveer 20 personen heeft, in de nacht van 10 op 11 februari in de Koningstraat, de openbare orde ernstig verstoord. Zij maakten zich schuldig aan verschillende vergrijpen. Zo is het personeel van een bar bespuugd, bedreigd en beledigd. Voorts zijn politiemedewerkers gehinderd in het uitvoeren van hun werk, werden zij geïntimideerd en beledigd. Op basis van de door de politie verstrekte informatie heeft burgemeester Koen Schuiling besloten de betreffende sancties op te leggen.

Het gebiedsverbod houdt in dat de betreffende personen gedurende drie maanden niet tussen 20.00 uur en 6.00 uur in het gehele horecagebied in het centrum en op Willemsoord mogen komen. Doen zij dit wel, dan riskeren ze celstraf of een grote geldboete. Overigens is het niet de eerste keer dat deze twee personen een gebiedsverbod hebben gekregen. In oktober vorig jaar kregen zij dit na ongeregeldheden op Willemsoord.

Samenwerking politie
Over deze gebiedsverboden geeft de burgemeester het volgende aan: “Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de openbare orde in de gemeente en de veiligheid van personen. De politie is mijn oren en ogen in de openbare ruimte en op basis van hun rapportages treed ik hard op tegen personen die zich niet normaal kunnen gedragen en de regels overtreden. Dit zal ik ook in de toekomst blijven doen. In nauwe samenwerking met de politie blijven we inzetten op het bewaken van de openbare orde en veiligheid.”

2 REACTIES

Comments are closed.