DHA-A leader
DHA-A leader

Cadeautjes voor vertrekkende raadsleden

Den Helder – Burgemeester Schuiling heeft woensdagavond in de raadzaal afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden. De verkiezingen hebben ervoor gezorgd dat vanavond veel nieuwe mensen hun plek innemen.

Voor alle vertrekkers was er een aardig woordje van de burgemeester. Iedereen kreeg bloemen, een tekening (van de hand van Monique Dozy) van de gemeenteraad en voor raadsleden die (al dan niet aansluitend) tenminste 8 jaar lang in de raad hebben gezeten, was er de zilveren erepenning van de gemeente. En elk raadslid kreeg ook nog zijn of haar eigen portret uit de portrettengalerij van het stadhuis mee voor thuis.

Overigens waren niet alle afscheidnemende raadsleden aanwezig. Peter Reenders (Stadspartij) en Paul Koopman (Beter voor Den Helder) waren afwezig met bericht, Marcel de Knijf (Gemeentebelangen) was er niet, maar had zich niet afgemeld.

Geloofsbrieven
Er was ook al wat aandacht voor de nieuwe raad, die vanavond wordt geïnstalleerd. De geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden zijn onderzocht door een speciale commissie, onder voorzitterschap van Kees Visser. Die concludeerde dal alle raadsleden kunnen worden benoemd en voldoen aan alle in de wet gestelde eisen. Ook zijn er bij de verkiezingen geen onrechtmatigheden geconstateerd, waardoor die ook officieel geldig kunnen worden verklaard.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

12 reacties

 1. Anton Hagen.

  En nu maar afwachten welke jaknikkers er met het nieuwe college zullen meegaan om Den Helder nog ,,bekender” te maken in den lande,heb er niet veel hoop op dat er weinig zal gaan veranderen.

  1. Peter Reenders

   Nee hoor Judge X, ik ben niet gekrengt maar heb een nieuwe bestuurlijke klus in het buitenland en heb me ver van te voren afgemeld voor de afscheidsavond van de vertrekkende raadsleden bij de burgemeester en de griffier. Scheelde een bosbloemen en dat is toch mooi bespaard door die tijdige afmelding. Judge X ik heb van je genoten en wens je veel succes met de nieuw geïnstalleerde raad. Helaas heb ik niets van je kunnen leren omdat je vaak niet de achtergronden wist waarover je commentaar gaf. Het ga je goed. Peter Reenders een vrij man.

   1. strandloper

    Peter Reenders gefeliciteerd met de nieuwe bestuurlijke klus in het buitenland. Wat is het geworden, misschien voorzitter van het Europees Parlement of een verzoek van de Engelse regering om de Brexit in goede banen te leiden of voorzitter van de raad van bestuur van de camping “Op den heide” in het Belgische Grobbendonk? Dat je nu een vrij man bent, zegt wel veel over het functioneren in politiek Den Helder. Met het gestuntel van de Stadspartij heb ik in ieder geval vaak moeten lachen. Bedankt daarvoor.

    1. Gekke Henkie

     Haha, erg geestig, Strandloper. Bestuurlijke klus in het buitenland, dat klinkt nogal pedant voor zo’n stuk politiek onbenul. Als ik een gok mag wagen, dan ga ik voor voorzitter van de raad van bestuur van camping Op den Heide….

   2. Bodelo

    Ik vind de reactie van Peter Reenders juist gevat. De commentaren hieronder getuigen van disrespect.

 2. Henk van Kuijk

  Hé redactie, waarom kan er niet gereageerd worden op het artikel over de ingetrokken motie?

Reageren is niet meer mogelijk.