De Dijk wandelde voor water

0

Den Helder – Groep 7 van basisschool De Dijk liep woensdag een wandeltocht voor schoon drinkwater. Ze hebben sponsoren gezocht bij familie en kennissen. Het geld gaat naar de stichting Simavi, die projecten doet in Kenia, Oeganda en Tanzania. Ze zorgen daar voor schoon drinkwater, kennis over hygiëne en betere wc’s.

De kinderen vonden het erg om te horen dat ze daar geen toegang hebben tot schoon drinkwater en vaak ver moeten lopen voor water. Daarom de wandeltocht vanaf Nogal Wiedus tot restaurant Lands End. Bijna zes kilometer km met ongeveer drie tot vier liter water in de rugzak van Wandelen voor Water.

Vooraf had leerling Tom Berghout geregeld dat de leerlingen drinken en snoep kregen in het restaurant. De eigenaren hadden dit gesponsord en dat vonden de kinderen super leuk! In totaal heeft groep 7 een bedrag van 845 euro opgehaald voor het goede doel!