Den Helder stemt voor de sleepwet

7

Den Helder – De gemeente heeft donderdagmiddag ook de Helderse uitslag van het referendum bekendgemaakt. De kiezer mocht stemmen voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. In Den Helder stemden de meeste kiezers voor de wet, zo blijkt uit de uitslag.

In totaal werden voor het referendum 20.980 stemmen uitgebracht. Daarvan waren er 10.396 voor en 9.985 tegen. Er werden ook 545 blanco stemmen uitgebracht en 54 stemmen waren ongeldig. De opkomst voor het referendum was 47,3 procent.

7 REACTIES

 1. Als je geen idee hebt wat de sleepwet inhoudt, ja dan stem je voor.
  _
  De Regering trekt zich er sowieso niets van aan…
  _
  #1juni2005
  #6april2016
  #21maart2018

 2. De overheid is totaal onbetrouwbaar geworden, tijd dat burgers de overheid gaan afluisteren.

 3. Gewoon weer ouderwets brievenschrijven.En een telefoon waarmee je alleen kan bellen.De ouderwetse papieren krant lezen.Gewoon bij iemand gezellig een bakkie gaan doen ipv “fake book”.Je spullen in de winkel kopen.Contant betalen.
  Een dvd tje halen bij de videotheek.En zo voort…………

  • dan raakt men aardig in paniek in den haag want dan heeft men geen vat meer op bepaalde dingen en vooral contant betalen en je geld pinnen bij bank en je rekeningen met accept giro vinden ze niet leuk waarom denk je dat er zoveel cammeras langs de wegen naar den haag staan om het plebs in de gaten te houden want ze zijn als de dood voor een belegering van het binnen hof stelletje rovers in den haag

 4. Sleepwet.

  Ik verbaasde me over ´de Sleepwet´ en over de verdeeldheid er rondom.
  Ik vertrok dan ook van huis om ´ja´ te stemmen maar P. kruiste mijn pad.
  P. zag er geschrokken uit, dat verbeterde niet toen ik de Sleepwet ter sprake bracht.
  ´Nee hè … jij ook??´, hij keek me verbijsterd aan.
  ´Weet je wel dat je wanneer je één keer flink in je paraplu hoest en je vervolgens die paraplu ergens vergeet dat je het risico loopt dat je je leven lang opgesloten wordt in een databank?´, hij veegde een spetter speeksel van opwinding met zijn mouw van zijn wang en vervolgde, ´Of ze gaan misschien wel met kwastjes langs alle voordeurknoppen om ons erfelijk materiaal te verzamelen´, stamelde hij en , ´één keer is voor altijd, besef je dat wel?´, voegde hij eraan toe.
  P. zag dat ik begon te twijfelen en begon een heel doordacht betoog te houden dat eindigde met, ´En iemand zoals jij kan een bezoek aan de VS dan in de toekomst ook wel vergeten, alle informatie mag overal naartoe zonder jouw toestemming!´.
  Ik krabde achter mijn oor, ´Wat wist hij van mij dat ik niet wist?´.
  ´Nou P., ik heb nog driehonderd meter om erover na te denken, ik beloof je dat ik dat zal doen hoor, de groeten!´
  P. keek me enigszins opgelucht aan, ´Ja, jij ook de groeten, tot ziens´.
  Ik vervolgde mijn weg naar het winkelcentrum waar het ´stempunt´ was en dacht aan de voor eeuwig besmette mouw van P. en de gevolgen die dat voor hem zou kunnen hebben.
  Eenmaal in het stemhokje was ik om en ´kleurde bloedrood tegen´.

  • Zo..ho…., die P. moet wel een sterke persoonlijkheid met grote overtuigingskracht zijn; misschien moet hij maar eens een politieke partij oprichten ! 😀

Comments are closed.