Duizenden genoten van de ijspret

0

Den Helder – De winter is weer voorbij, de schaatspret ook. En ook al was het dit keer dan van korte duur, toch kijken de ijsclubs van Den Helder en Julianadorp met veel plezier terug op de voorbije dagen. Enkele duizenden bezoekers kwamen langs en bonden de ijzers onder. Ook de warme choco vond gretig aftrek.

De ijsbaan in Julianadorp kon afgelopen woensdag open voor de jeugd, een dag later volgde de baan in Den Helder. Voor beide organisaties gold dat de tweede dag ook de ouderen het ijs op mochten. Zondag was na een paar uurtjes het feest weer voorbij, maar toch wordt positief teruggekeken op de paar dagen winterpret. “Fantastisch geweest. Veel lovende woorden. Paar duizend bezoekers geweest. Een knaljaar. Volgend jaar weer?”, stelt de IJsclub Den Helder op Facebook.

Ook in Julianadorp waren het mooie dagen. Veel bezoekers, wat nieuwe leden erbij en vooral veel plezier. Op zaterdag vond op het ijs zelfs een demonstratie speedway op het ijs, met dank aan coureur Bart Schaap. Ook vonden zaterdag de priksleewedstrijden plaats.