Dun Hong pakt zilver in judocompetitie

0

Den Helder – Het seniorenteam van Dun Hong heeft ook op de slotdag van de West-Friese Judo Competitie geen punten laten liggen met twee zeges. Dat was echter niet voldoende om ook dit jaar het kampioenschap binnen te halen, want door de winst van JA Amsterdam op Randers werd deze club kampioen en promoveerde naar de hoofdklasse.

Op zich heeft het team van Dun Hong het goed gedaan na het kampioenschap van vorig seizoen en dus de promotie naar de sterkere eerste klasse, met waarschijnlijk het jongste team van deze klasse met een gemiddelde van net boven de twintig jaar. Ook scheelde het maar één wedstrijdpunt met de latere kampioen JA Amsterdam.

Deze Noord-Hollandse judocompetitie is met 25 seniorenteams en 21 jeugdteams de grootste judocompetitie van Nederland. Deze competitie is tevens één van de grotere breedtesportevenementen van Noord-Holland bij de zaalsporten. En is tevens een prima opstap voor aankomende judotalenten om ervaring op te doen.

Versterking
Dun Hong had deze opstelling: Joyce Ouwens, Bouke Steinfort, Max Ouwens, Owen Smit, Joell l’Istelle, Igor Geervliet en Jeffrey Havers. Patrick Zwart was verhinderd door werkzaamheden. Voor volgend seizoen zal coach André Bais op zoek gaan naar uitbreiding van de wel smalle selectie, om dan alsnog het kampioenschap te pakken en te kunnen promoveren naar de hoofdklasse met héél sterke teams als Topsport Kenamju, Judo Yushi en Karel Gietelink Sport.