Flink wat boetes uitgedeeld voor verkeersovertredingen

1

Den Helder – De politie van Den Helder heeft dit weekeinde in de avonduren, tussen alle andere meldingen door, een aantal bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen. Via de eigen Facebookpagina is inzichtelijk gemaakt waarvoor de boetes werden uitgedeeld.

Zeven keer was dat voor het niet dragen van een autogordel, vier keer voor het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden en 1 keer voor het niet voeren van fietsverlichting. Elf bekeuringen betroffen het negeren van een Gesloten verklaring, 1 keer werd onnodig getoeterd, twee keer reed iemand meer dan 40 kilometer per uur te hard in een 60 kilometerzone en twee keer 37 kilometer per uur te hard, waarbij er 1 maal ook zogenaamd ‘gekleefd’ werd met deze snelheid buiten de bebouwde kom.

Ook reed iemand met 130 kilometer per uur buiten de bebouwde kom, reed een 32-jarige man met 70 kilometer per uur in een 30-kilometer zone. Hij was tevens onder invloed van alcohol en blies 380 ug/l. Vier keer reed iemand te hard binnen de bebouwde kom en 1 keer reed iemand zonder geldig rijbewijs. “De moeder van de 19-jarige jongen weet nu dat als hij nog een keer rijdend zonder rijbewijs in haar auto wordt aangetroffen, het voertuig in beslag wordt genomen en ter vernietiging wordt aangeboden”, aldus de politie.

Tot slot nog een boete voor een niet goed werkende remverlichting, 1 keer voor het negeren van een stopteken en 1 keer voor het rijden met een aanhanger, zonder enige vorm van een hulpkoppeling.

1 REACTIE

Comments are closed.