Geen contant geld in bus blijkt succes

5

Den Helder – Sinds 1 januari zijn alle bussen van Connexxion in Noord-Holland Noord uitgerust met een pinautomaat. Reizigers zonder OV-chipkaart kunnen nog steeds een reiskaartje bij de chauffeur kopen, maar deze kan uitsluitend met de pinpas of de creditcard betaald worden.

De maatregel is ingevoerd vanwege de breed gedragen afspraak binnen de OV-sector om contant geld uit de bussen te weren. Dit vergroot de veiligheid van reizigers en chauffeurs.

“Ruim een maand later kunnen we constateren dat de operatie “Contant geld uit de bus” soepel is verlopen, dat er nog slechts een enkeling zich met contant geld in de bus meldt en dat de veiligheid onder chauffeurs als reizigers verder is vergroot”, zo meldt Connexxion. “We zijn blij met dit resultaat.”

5 REACTIES

 1. Kijk eens aan, de eerste stap naar het reizen zodat ze je kunnen volgen. O ja… u heeft natuurlijk niets te verbergen, overal hangen toch al camera’s… Ja zo is het gegaan, heel langzaam maar wel zeker. De burger in 24/7 beeld, dé natte droom van iedere machthebber. (1940-1945)

  O ja, cashgeld is nog steeds wel een officieel wettig betaalmiddel en als je geen alternatief hebt voor de bus zul je moeten lopen?

  • Ik liep er ook tegen aan. Maar op het kassakantoor bij het station kon ik nog een kaartje cash kopen. En een ov kaart kunnen ze overal waar je naar toe gaat volgen. Kaartje kopen met de pinpas kan dat niet .

   • Okay, dan heb je in elk geval nog een alternatief. Cash maakt onafhankelijk, cashloos is gevaarlijk want wie het geld beheert beheert de consument.

    • ik ben ook geen voorstander van cashloos maar als het in deze situatie de veiligheid van de chauffeurs daarmee verbeterd hebben we niet veel keus

    • Klopt Hijneken! Voorheen volgde men de politieauto’s na weer een overval. En nu via cashloos betalen.

Comments are closed.