Geen vraag en antwoordspel met lijsttrekkers

4

Den Helder – De geplande Q&A-sessie (vraag en antwoord) met (kandidaat-)raadsleden gaat donderdagavond niet door. Er is te weinig belangstelling voor, zo meldt de gemeente.

“Voor de livestreaming is helaas onvoldoende belangstelling gebleken, er zijn slechts drie vragen ingestuurd”, aldus een woordvoerster van de gemeente. De geringe belangstelling maakt dat de gemeente heeft besloten het ‘evenement’ te annuleren.

Doel van de Q&A was dat kiezers de lijsttrekkers aan de tand konden voelen over zelf gekozen vragen. Daar zit de kiezer dus blijkbaar niet op te wachten.

4 REACTIES

 1. Heel veel mensen stuurden waarschijnlijk de zelfde 3 vragen in, die al 4 jaar ‘lastig’ zijn te beantwoorden. 😉

 2. Helder Onafhankelijk! vind het jammer dat deze avond niet door gaat. Immers de kijkers hadden ook tijdens de uitzending vragen kunnen stellen. En er zou onderling tussen de lijsttrekkers een debat kunnen ontstaan over de 3 vragen die zijn ingeleverd.

  Wij hebben zojuist de gemeente gevraagd welke vragen er bij de gemeente zijn binnen gekomen. Het cancelen van de avond betekend niet dat we de vragen niet kunnen beantwoorden….
  De gemeenteraad moet dichter bij de burger staan. Om die reden vinden wij dan ook dat de vragen moeten worden beantwoord!

  Mogelijk dat de beantwoording van de vragen ook kunnen worden gepubliceerd op DHA.

  Marc Nihot
  Helder Onafhankelijk!

 3. Het niet doorgaan van deze avond , toont ook aan ,hoe groot de belangstelling nog is onder de burgers voor dit politieke zooitje wat zich het stadsbestuur noemt.

 4. Er is nu eenmaal erg weinig animo voor de komende gemeenteraadsverkiezing. Verwachte opkomst zal dit keer niet ver boven de 40% uit gaan komen is de verwachting. ( 4 jaar geleden was dat nog maar 47,3 % in Den Helder)
  En dat heeft voor de burgers echt niets te maken met een aftands stadhuis, een overbodig museum, een ondiepe haven of een failliete schouwburg. Het heeft veel meer te maken met het wantrouwen in de lokale politiek, onduidelijkheden, versnippering, negativiteit, niet gehoord worden.

Comments are closed.