Gerechtshof: Scholte moet uit voormalig postkantoor (update)

66

Den Helder – Rob Scholte moet het voormalig postkantoor verlaten. Dat heeft het Gerechtshof in Amsterdam dinsdag bepaald. Hij moet het gebouw binnen een maand verlaten.

“Een volstrekt crimineel vonnis”, zegt Scholte. “Er wordt gesteld dat we een huurachterstand hebben, maar dat is niet zo. We hebben nog nooit een betaling gemist. Er is wel een meningsverschil over de elektriciteit, dat betreft een bedrag van 19.000 euro, maar dat hebben we pas opgelegd gekregen na vier jaar zeuren om een eindafrekening. Daartegenover staat een schadeclaim die het bedrag vele malen overtreft.” Het hof vindt deze betalingsachterstand “een zo ernstige schending van Scholte’s verplichtingen dat op grond hiervan de ontruiming gerechtvaardigd is. Scholte moet het pand nu binnen 30 dagen na betekening van de uitspraak van het hof ontruimen”.

Er is geen beroepsmogelijkheid meer voor de kunstenaar. “Het enige dat me nu nog kan redden is de politiek. Ik hoop dat er een meerderheid in de raad is die het museum wil behouden en de gemeente het vonnis dus niet ten uitvoer zal brengen.” Scholte moet het pand binnen een maand leeg opleveren, maar dat zal hoe dan ook niet gebeuren. “Op de dag dat we het moeten opleveren zal het museum nog steeds draaien.”

Scholte spreekt van “onrecht aan de macht” en is zeer teleurgesteld in het vonnis. “Ik word met dit vonnis ook even weggezet als wanbetaler, heel ernstig.” Hij heeft overigens nog steeds geen contact gehad met de koper van het pand, aannemer Tuin. Die had bij de koop gezegd dat hij het museum graag voor Den Helder wil behouden.

Jammer
Het college laat in een reactie weten het jammer te vinden dat er een rechter voor nodig was om duidelijkheid in de situatie te scheppen, maar is blij dat de gemeente nu verder kan. “Het belangrijkste doel: ook dit deel van het stadshart opknappen, komt nu snel dichterbij. Het college richt zich nu op de levering van het pand aan A. Tuin Den Helder B.V., die het pand gaat herontwikkelen.”

Het Gerechtshof heeft ook gesteld dat als Scholte het pand niet verlaat, er een dwangsom van 500 euro per dag kan worden opgelegd, tot maximaal 10.000 euro. Ook de kosten van de rechtszaak zijn voor rekening van de kunstenaar.

66 REACTIES

 1. Heel jammer, ik had het Hof een stuk intelligenter ingeschat, dan zich slechts op de ‘huurachterstand’ te richten. 🙁

 2. Ook ik heb geen enkel vertrouwen meer in dit rechtssysteem. Eerst werd Scholte wel in het gelijk gesteld door de rechtbank Alkmaar. Maar Kuipers en Schuiling willen hem perse weg hebben, alleen maar omdat hij kritisch is. Dus zij ze hem kapot aan het procederen. Scholte is al meer dan een ton aan advocaatkosten kwijt, terwijl K&S gewoon op onze kosten eindeloos kunnen procederen, totdat Scholte kapot is. Dat is nu dus gelukt. Met als ‘geweldig’ resultaat dat we straks op CNN kunnen zien hoe de ME een museum ontruimt en een museumcollectie op straat aan stukken slaat. Een unicum in de kunstgeschiedenis. Uiterst triest, maar ik zie er wel een voordeel in; De hele wereldgemeenschap kan straks met eigen ogen zien wat voor stad Den Helder is. Volgens de peiling op DHA is de PVV hier nu de grootste partij. …. Dat heeft Schuling toch maar mooi bereikt.

  • Scholte hoefde niet te procederen, net als dhr Bos die ook niet van ophouden wist heeft hij door zijn keuzes die ton zelf uitgegeven hoor…..

   • Gedwongen om uit te geven. Scholte is gedagvaard. en dan gaat het balletje rollen. En dat gaat net zolang door , wie de grootste knip heeft . De gemeente procedeerde er lustig op los met de door ons opgebrachte centen.

  • Dick, lees eens na wat je schrijft; “Scholte is al meer dan een ton aan advocaatkosten kwijt,” . Wat was ook al weer zijn bod op het pand??

 3. Eindelijk.. kunnen we dit dossier ook eens sluiten. profiteurs genoeg in den helder. wat de koper er na overdracht mee doet is zijn/haar keuze. maar ben reuze blij dat dit dossier ook eens gesloten kan worden. heeft al genoeg gemeenschapsgeld gekost.

 4. Ik ben benieuwd wat filmmaker Roy Dames er verder van maakt met zijn filmplan “Opstand in Palermo aan zee”.
  Wel een spoiler trouwens die rechter, nu weten we hoe het afloopt…………….

 5. Tja soms zit het mee. Soms zit t tegen.
  Als ik mn vaste lasten niet betaal heb ik ook een probleem

  • Tenzij er gegronde reden bestaat om die vaste lasten niet te betalen Visionair.
   Er bestaan genoeg uitspraken, waarin de rechter een sterke ontbindende factor ter zijde legt, omdat het onderliggende probleem gegronde reden geeft, om betalingsafspraken op te schorten.
   Maar dan moet de rechter er wel naar willen kijken.

   • Voor zaken zoals gas en elektriciteit zijn er nooit gegronde redenen. Deze moet je net als de belasting altijd betalen. Op zijn best kun je uitstel of een regeling aanvragen maar betalen zul je. En achterstand van 19000 geeft toch wel aan dat ze enige tijd niet betaald hebben, dus de betalingen waren al langere tijd opgeschort. Hoe lang wil je wachten, totdat het zeker is dat er nooit meer wat betaald kan worden ? Het echte probleem is hier dat veel “kunstenaars” van mening zijn dat de regels voor hen niet gelden en dat hun “kunstenaarschap” hun het recht geeft anderen te parasiteren.

    • U denkt er te simpel over; de energie betalingen waren onderdeel van de huurafspraken met de gemeente en voor zover ik weet buiten de huur in natura, het enige direct financiële bestanddeel van de huur.
     Het is in sommige zaken toegestaan om de verschuldigde huurpenningen tegen een verhuurder als dwangmiddel te gebruiken.
     Je moet dan wel de verschuldigde penningen op een aparte depositorekening vast zetten om in je recht te blijven en ik twijfel er eigenlijk niet aan dat dit in het onderhavige geval ook is gebeurd.
     Ik beëindig hiermee graag de verder nutteloze geworden discussie.

   • Het lijkt mij sterk dat dat laatste in dit geval niet zou zijn gebeurd!
    Temeer, omdat in hoger beroep niet één, maar drie rechters zich over deze zaak hebben gebogen!
    En ook word ik zo langzamerhand een beetje moe van mensen die meteen verongelijkt gaan zeuren geen vertrouwen meer te kunnen hebben in “dit” rechtssysteem zodra ze een keer hun zin niet krijgen.
    Wees blij dat je met ons Nederlandse rechtssysteem te maken hebt en niet met dat van b.v. Turkije, de VS of de Russische Federatie!

 6. Ik ga alle haat en nijd die er hier over Scholte uitgestort wordt niet meer tegenspreken. Den Helder verdient gewoon geen Scholtemuseum. Nederlands beroemdste levende kunstenaar…. Ooit sprak ik met een oud directeur van het Frans Halsmuseum in Haarlem. Die zei dat het Scholtemuseum en de Nollen samen de potentie hebben om Den Helder compleet economisch uit het slob te trekken. Maar dan moet je wel even geduld hebben. Niet een grote kunstenaar werd begrepen in zijn eigen tijd. Met Scholte heeft Den Helder zichzelf kapot gemaakt en de dombo’s staan erbij te juichen. Want Scholte -die nooit een cent subsidie ontving- is een klaploper en het oude postkantoor is een lelijk gebouw dat plat moet. Arm Den Helder….geestelijk arm vooral.

  • je zegt het goed, Scholte en de Nollen “samen” en dus niet apart op twee locaties, dat gedoe bij zuid eindelijk eens afmaken en dan beide er in, eind goed al goed

   • Dat er twee locaties samen de potentie hebben dusdanig grote publiekstrekkers te worden voor dagjesmensen dat het ons uit het economische slop kan trekken betekent niet dat je die twee dan maar samen moet voegen. Daarnaast, als toeristen op Zuid uit de trein stappen, daar zowel het Scholte museum als de Nollen bekijken en daarna weer de trein instappen heb je er als ondernemer in de stad niet zoveel aan, niet waar? Denk nou toch ajb eens wat verder na dan je neus lang is, met je eind goed al goed ..

    • er gaat geen mens naar beide locaties, publiekstrekkers, natuurlijk, zie jij drommen (buitenlandse) toeristen voor de deur staan?? samenvoegen is dan veel beter…….
     maar ja, als “van het gas afgaan” alleen een nieuw fornuis betekend weten we wel hoe laat het is…..

  • Ik hoop dat alle kiesgerechtigden wakker worden en op 21 maart hun morele plicht uitvoeren door naar het Stem-Lokaal te gaan.
   Den Helder krijgt dan het bestuur dat zij verdient, met of zonder een Rob Scholte Museum !

  • Beroemdste ?. Een museum dat in staat is een stad uit de slob te trekken ?. Tjee, wat heb je geslikt.

 7. Degene die Rob Scholte een profiteur noemen gaan voorbij aan de Werkelijke profiteurs.
  Project ontwikkelaars sommige bouwondernemers en zeestad.
  Pinautomaat Den Helder is leeg zoek maar een andere gemeente ( volg Kuipers )

  • Dat is al de tweede keer dat U dit schrijft. Opmerkelijk!
   Dit is mijn uitspraak en daar moeten wij het mee doen …………….

 8. Jammer dat bert de zaken voorstelt alsof Rob Scholten zo beroemd is. Als dat zo was had hij alles gewoon netjes betaald. Had hij daar ook niet hoeven te wonen. Als je ziet hoe het gebouw er nu uitziet dan loop je er met een grote boog omheen. Ik woon er om de hoek en weet wat ik zie. Ben blij dat hij er uit moet wordt het eindelijk opgeknapt.

 9. En zo komt er dus een triest einde aan iets wat heel mooi had kunnen worden.
  Ik wens Rob en vrouw plus kinderen veel sterkte toe en spreek de hoop uit dat zij WEL een gemeente vinden waar zij WELKOM zijn!!!!!

  • er staat nog een pandje leeg in opmeer het nieuwe scheringa museum kan hij het mooi afbouwen naar eigen inzicht

 10. Ik zou zeggen bedankt meneer nihot goed advies gegeven aan de heer Scholte.
  Had allang een goede overeenkomst kunnen hebben maar met zulke adviseurs heb je geen vijanden meer nodig.

 11. Ik heb nog nooit iemand daar naar binnen zien gaan. Geen verrijking vd stad. Het houdt een keer op.

 12. Heb niets tegen Scholte vooropgesteld. Ben met conflicten altijd geneigd ons college meteen de schuld te geven. Maar drie rechters buigen zich over een conflict die hun aangedragen wordt. Huurachterstand concluderen ze, hetgeen minimaal drie maanden moet bedragen wil iemand eruit geknikkerd kunnen worden. Hetgeen geschiedde in zaak Scholte. Plots heb ik een geheel andere kijk op de hele story met Scholte. Als hij keurig was blijven betalen had hij kunnen blijven zitten. Hij had kunnen inschatten dat alles aangegrepen zou worden door de Gemeente om een handvat te hebben om hem uit het pand te krijgen. Olie(verf)dom van Scholte om ze dat handvat te geven.

  • Het gaat volgens de berichten, niet om een huurachterstand. Het gaat om de energie rekening die niet betaald zou zijn ten hoogte van zo;n 19000 euro.

   • @Peter. Ik kan me toch even niet inhouden. Die rechters hebben niet het hart gehad om zich af te vragen, waarom Scholte geen geld heeft om alles te betalen. Ik zal het je zeggen; omdat de gemeente hem via proceskosten kapot aan het maken is. Kunst is -al ben je nog zo goed- bijna niets waard op dit moment. Zie dan maar eens meer dan een ton alleen al aan advocaatkosten op te hoesten. En drie rechters…tja, meestal groepsdynamiek, willen elkaar niet afvallen, collegialiteit. Vaak domineert er eentje en de rest zit wat mee te knikken.

 13. ‘Herontwikkelen’ betekent: bouwwerken met historie en karakter kapotmaaien, oerlelijke troep terugplaatsen met maximaal rendement, dus goedkope troep, opdekdeurtjes van karton, blikken deurkozijntjes, goedkoop tegeltje hier, goedkoop tegeltje daar. Afrekenen en voor het hele gezin een nieuwe Q7 kopen en daarmee 120 over de N9 blaffen. Dat is het beeld anno 2018. ‘Herontwikkelen’ is het vuilste eufemisme ooit.

  • wat is dan wel een verbetering? dit soort reacties lijken erg op clubjes als Greenpeace, hoop herrie maar met oplossingen komen ho maar,,,,,,,

   • Nee clubjes die al 30 jaar lang elke 4 jaar de TESO-verkeersproblemen oplossen door de burger een vette Noord-Oost variant-worst voor de neus te houden, daar schiet je wat mee op; clubjes die kapitalen laten verdampen aan onnodige schouwburgen, bibliotheken en werkeloze Kooyhavens, daar zitten we op te wachten; clubjes die de burger een veel te duur nieuwbouw Stadhuis wil aansmeren, te betalen van z’n eigen gemeenschapsgeld waardoor andere nuttiger zaken onbetaalbaar worden en je ouwe groot-moer achter in de rij van de voedselbank aan kan aansluiten, daar heb je wat aan !

   • Neem van elk woord het tegengestelde en de oplossing ligt voor het oprapen. Dit soort reacties lijkt erg op clubjes als VVD en andere onbehoorlijke roofridders, meteen op de achterste benen staan als derde huis, vijfde auto en zevende boot in het geding komen. Zulke clubjes rukken Greenpeace altijd uit hun verband. À proopos Greenpeace? Dat is een oplossingenmachine. Hapklare oplossingen, maar wel even slikken voor Rupsje Nooitgenoeg die de leugen van de ‘economische groei’ nog gelooft. Probeer eens in een kleine auto met een lage CO2-uitstoot gewoon 80 km/h te rijden, dan gaat er een wereld open zoals die bedoeld is. Herontwikkelen? Dat begint bij jezelf. Herontwikkelen!

   • Trouwens, in Duitsland bouwen ze huizen met betere materialen voor de helft van de prijs. Geen deuren van karton maar van hout. Geen kozijnen van blik maar van hout. Weet je waarom? Omdat zij gewoon een jaartje langer doorrijden in hun Q7 en beschaafd zijn.

 14. De betalingsachterstand van de Schouwburg zou nu meer dan anderhalf miljoen bedragen, ware het niet dat het college en een meerderheid van de Raad als pinautomaat zonder enige openbare verantwoording van bestedingen door de Kampanje en zichzelf dat tekort hebben aangevuld met gemeenschapsgeld. Het is maar wie je vrienden zijn…… En de vermeende achterstand van Scholte wordt direct openbaar gemaakt, de door de politiek gemaakte tekorten worden in de doofpot die Zeestad heet gestopt. Tot aan de rechter moet de burger procederen om die boven tafel te krijgen (nog niet).

 15. Wat zijn de bezoekersaantallen van het museum?
  zijn de voorstanders van Scholte wel eens in het gebouw geweest?
  is het normaal dat Scholte op gemeenschapskosten in ‘zijn museum’ woont?

  Kan ik mezelf ook aanmelden om in een gratis pand te wonen 😉

 16. De gemeente Den Helder heeft gewonnen
  De stad Den Helder heeft verloren

 17. TIPS VOOR BURGERVADERS

  Gaarne maak ik van de gelegenheid gebruik om mijn collegae uiterst waardevolle
  Tips aan de hand te doen om net als ik ook al zijn de maatregelen verstrekkend ten
  Aanzien van uw dagindeling de beide handen altijd en immer schoon te houden
  Niet alleen schoon maar tevens zacht en glanzend voorzien van een gezonde
  Natuurlijke kleur en waarlijk een lust voor ieder oplettend burgerlijk oog

  Wanneer in de vroege ochtend ik ben een harde werker namelijk de wekker gaat
  Is het allereerste wat ik doe mij naar de badkamer begeven aldaar poets ik niet
  Zoals men verwachten zou allereerst mijn blinkend witte tanden nee dierbare
  Collegae het eerste wat ik doe is het wassen van mijn handen ter voorbereiding
  Leg ik eerst een frisgewassen fluweelzachte handdoek van superieure kwaliteit
  Op de radiator van de centrale verwarming daarna pak ik alvast de kostbare
  Handcrème die ik speciaal uit Turkije komen laat ik wil u het adres wanneer u
  Daar interesse in heeft graag aan de hand doen om vervolgens de handcrème op
  De rand van de wastafel te leggen dan draai ik de kraan open en draag er zorg voor
  Dat de temperatuur van het water handwarm is dat is namelijk zeer belangrijk
  Voor het uiteindelijke resultaat van de rituele alles reinigende handwassing

  Langzaam begin ik mijn handen in te zepen met de vrijwel niet te betalen zeep
  Die ik enkele keren per jaar in laat vliegen uit een zeer vooraanstaand Geishahuis
  Gevestigd te Kyoto Japan ook dat adres mocht u beste collegae daar behoefte toe
  Voelen doe ik u graag aan de hand het inzepen dient zeer zorgvuldig te gebeuren
  Denkt u alleen maar aan Thetis die vergat het hieltje van de held Achilles toen nog
  Een zuigeling in het water te dompelen simpelweg omdat zij hem bij datzelfde
  Hieltje vasthield en u allen weet tot welke verstrekkende gevolgen een en ander
  Heeft geleid afijn dit inzepen waarbij u tevens beurtelings de ene dan weer de andere
  Hand masseert houdt u gedurende vijf minuten vol pas dan spoelt u de handen af

  U neemt de handdoek die nu lekker warm geworden is van de radiator sluit de ogen
  En begint uw handen genietend af te drogen nu kunt u eindelijk beginnen met het
  Eerste lichte geneurie van deze heerlijke nieuwe en schone dag terwijl u vrolijk
  Neuriet neemt u de kostbare handcrème van de rand van de wastafel en smeert
  Eerst let op collegae dit is een belangrijk detail de linkerhand in en dan de rechter
  Want u beseft dat u de rechterhand altijd tijdens uw burgervaderlijke activiteiten
  Onmiddellijk bij de hand moet hebben om zodoende ook de linkerhand ruime
  Mogelijkheden te bieden om net als de rechter zich in onschuld te mogen wassen

  Goed dierbare collegae dit was zo ongeveer mijn kleine college om chronisch beide
  Handen ten alle tijden in de grootst mogelijke onschuld te kunnen wassen en ik
  Mag hopen dat ik u op voor uw werkzaamheden interessante gedachten heb gebracht
  Nog een laatste opmerking is er die mij rest om dit proces naar behoren te laten
  Verlopen het is al naar gelang van de volgzaamheid van de burgers uwer stad noodzakelijk
  Om het handen wassen minstens tweemaal per uur toe te passen dit tot een maximum
  Van viermaal per uur dat moge u wellicht wat boud in de oren klinken en het kan
  Burgervadertechnisch wat lastig zijn maar wanneer u geen gevolg geeft aan eerder
  Genoemd minimum dan wordt uw kans op het chronisch de handen in onschuld
  Wassen met negen en negentig procent gereduceerd ik ben er zeker van dat u voor
  Dat ongemak ongetwijfeld en zeer beslist een eenvoudige oplossing vinden zult

  Met warme gevoelens van collegiale hoogachting jullie zo toegenegen Koen

 18. Dit hoeft niet het einde te zijn . Over een week zijn er verkiezingen . #stemzeweg

 19. Uitspraken van rechters gebaseerd op de inhoud van wetboeken die bij hen in de kast staan, gelegd naast de informatie die hen verder ter beschikking staan, houden niet automatisch in dat er rechtvaardig is geoordeeld.
  In de zaak Scholte/Postkantoor is dat aantoonbaar het geval. Helaas een geval dat niet op zichzelf staat.
  Met de uitkomst van deze zaak op dit moment, kan ik geen enkele respect opbrengen voor de handelwijze van de gemeente en dan in het bijzonder voor de openbaar bestuurders Schuiling en Kuipers. De laatste heeft zijn verdiende Waterloo inmiddels gevonden en Schuiling heeft daar ook recht op na zijn jarenlange geglibber.
  Naar ik hoop is het volgende week woensdag werkelijk gehaktdag en worden die mensen gekozen die rechtvaardigheid wel hoog in het vaandel hebben staan en inferieure bestuurders wegsturen.

 20. Help het huidige bestuur te verhuizen uit het stadhuis is een veel beter idee. Nog 7 dagen en dan rekenen we met dit incompetente zootje van VVD en D66 af.

  • Ligt dat Rabo gebouw niet bijna op de gemeente grens ? Hoeven we niet zover te rijden met de pek en veren.

 21. Den Helder is weer volop in het nieuws met dank aan onze “geweldige” burgemeester.
  Hopelijk gaat het volgende keer over zijn vertrek

 22. De wens is de vader van de gedachte,geachte Sjaak Oosterwaal ,Sjaak en strandloper.
  Reken er maar niet op dat dit gaat gebeuren.
  Mijn voorspelling:
  Het gaat een college worden van P.V.V, V.V.D, C.D.A.en D.66.
  Hopelijk heb ik het MIS!!
  De opkomst in Den Helder is nu eenmaal niet echt hoog,dat leert de geschiedenis.
  Het weer is volgende week prima volgens Weerplaza,dus daar zal het niet aanliggen.
  Maar zoals ik al eerder heb geschreven,men is hier nogal gezagsgetrouw m.a.w. men blijft hier simpelweg hangen op de traditionele partijen en in dit geval HELAAS AANGEVULD MET het clubje van die blonde OPROERKRAAIER!!
  Ik heb vrij veel mensen gesproken op mijn rondgang door de stad welke uit PURE HUFTERIGHEID gaan stemmen op die vreselijk PVV!
  En als dit bewaarheid gaat worden dan is ons mooie Den Helder echt VERLOREN!!
  Stem dus PLAATSELIJK geachte lezers,maar NIET OP de STADSPARTIJ want die gaat als ze eenmaal weer op het pluche zitten weer vrolijk MEEJANKEN met de dan gekozen collegewolven!
  U bent gewaarschuwd.

 23. Geachte strandloper,Sjaak Oosterwaal en Sjaak,uw wensen zijn ook mijn gedachte,maar ik vrees dat ze niet in vervulling gaan.
  Mijn ,,glazen bol zegt: Het gaat bijna hetzelfde college worden als wat wij nu hebben,echter helaas aangevuld met het oproerkraaiers clubje van Blonde Geert gelukkig zonder Stadspartij die hebben hun krediet de laatste 4 jaar wel verspeeld.
  Waarop baseer ik dat?
  Men is in Den Helder over het algemeen nogal gezagsgetrouw en zullen wederom op de traditionele partijen gaan stemmen.Maar….ik heb ook veel (ouderen) gesproken welke uit pure hufterigheid op de PVV gaan stemmen!
  hopelijk worden ze nog wijzer en gaan ze op een plaatselijke partij stemmen,uitgezonderd de Stadspartij want die verdienen geen enkele zetel meer!
  Ook de opkomst zal in dit geval een grote rol gaan spelen.

 24. Gelezen de uitspraak van 13 maart, staat deze m.i. open voor cassatie; hetgeen van de komende uitspraak van 21 maart op voorhand reeds niet gesteld kan worden. 🙂

  • Was al verbaasd dat er stond dat er geen beroepsmogelijkheid meer is. Naast het feit of Rob er de puf nog voor heeft, Raad van State kijkt in zo’n cassatie “proces’ alleen naar vormfouten en dergelijke. Men gaat niet inhoudelijk in op de zaak. Gaf het al eerder aan hierboven, Rob heeft ze een handvat gegeven door de 19K niet te betalen. Schuiling is een Vos die op de loer ligt om zijn tegenstanders te elimineren en Rob trapt er met zijn volle verstand er in. Als hij betaald had dan konden ze hem er niet uitkrijgen gezien de eerdere uitspraken.

   • Een handvat gegeven…..met meer dan een ton advocaatkosten aan je broek? Rob is (financieel) kapot gemaakt. De ratten regeren en zullen uiteindelijk alles kaal vreten.

 25. Ik lees net in de digitale editie van het NHD in een artikel over een cultuurprijs dat de gemeente ambieert om ‘van Den Helder het culturele hart van de regio te maken’. Ik weet nou even niet zo goed of ik moet lachen of moet huilen, dit is toch te zot voor woorden?

 26. heel veel emotie , weinig rationaliteit . Niet dat emoties niet belangrijk zijn , integendeel . Maar ze zijn geen excuus om de rechtsgang te negeren . Het is wel een reden om ervoor te zorgen dat meneer Scholte onderdak krijgt , want soms weegt de menselijkheid net zo zwaar .

  • Moet niet zo’n probleem zijn. Volgens de kandidatenlijst voor de verkiezingen van volgende week, lijst 5 Helder Onafhankelijk, nr. 3, staat mevrouw Scholte ingeschreven in Bergen. Het echte probleem is dan toch het museum en atelier.

 27. Ik heb absoluut niets tegen de kunstenaar Scholte.
  Maar wat mij wel eens verbaasd is; zet een kunstenaar tegen een vriendenprijs in een voormalige muziekschool en hij “vergeet” de renovatie binnen redelijke termijn uit te voeren. Uiteindelijk leid het zelfs tot een politieke rel.
  Geef een kunstenaar een prachtig natuurgebied wat hij moet beheren. Na zijn overlijden vechten de erfgenamen elkaar de tent uit waarbij ze “vergeten” het beoogd museum af te bouwen. Gelukkig hebben de subsidieverstrekkers (het gaat om miljoenen) ingegrepen en lijkt men langzaam uit de impasse te komen.
  Verleen een kunstenaar een dienst door hem voor weinig geld te faciliteren in een oud postkantoor en wederom loopt het uit op een financieel drama en een politieke rel.
  Kunstenaars en zaken, ze gaan niet samen ………?

  • In dit geval vergeet u dat het de gemeente is die gezorgd heeft dat er geen zaken konden worden gedaan. Hoe kan je een gedegen businessplan maken als je de feiten niet kent? Het is de gemeente die het al jaren vertikt hem een specificatie te geven van zijn energiekosten, maar wel een businessplan eisen. En als je dan het enige drukmiddel gebruikt dat je hebt, namelijk je rekening niet betalen, gebeurt er dit. Ik zou haast willen kijken of de rechter(s) niet toevallig bevriend zijn met Kuipers of Tuin ..

 28. Ik lees regelmatig de column van de eerste burger van onze provinciestad aan zee waarbij immer de menselijke maat als uitgangspunt genomen wordt
  Zeg maar de medemenselijkheid
  Wat ik uit dit hele dispuut opmaak is
  Dat het stadshart gaat voor het menselijk hart en daarbij aangetekend
  Dat het stadshart misbruikt wordt om het menselijk hart te breken
  En dat alles om de stad nu eens en voor altijd positief op de kaart te zetten
  Mijn hart in ieder geval is gebroken
  En ik schaam mij burger van deze stad te zijn ik huil bittere tranen en volgende week zal ik de eerste zijn die zijn stem ongeldig maakt
  Daarnaast tot slot is het niveau van het met elkaar omgaan op dit medium voor míj werkelijk stuitend de woordkeuze is meestentijds stuitend
  Wie meent die schoen te passen zal hem hooghartig nimmer aantrekken
  En dat is precies wat de eerste burger
  Van onze stad bijzonder aantrekt
  Ideaal en heerlijk gewoon
  Verdeel corrumpeer en heers
  En niemand die het aan de kaak stelt
  Achter de coulissen is het uitstekend toeven en als marionettenspeler van
  Ongekende klasse
  Mijn hart is gebroken
  En ik huil en ik zal blijven huilen
  Totdat het is opgehouden
  Verloren stad arme onwetende burgers
  Kees Engelhart

Comments are closed.