Gezondheid marinepersoneel in gevaar?

4

Den Helder – De Onafhankelijke Defensiebond trekt aan de bel over een ware knaagdierenplaag bij de Marine in Den Helder. Bond en personeel maken zich zorgen over de gezondheid en de voedselveiligheid.

Volgens ODB-voorzitter Erik Jurriëns is het vooral ernstig in gebouw Meeuwennest, waar dagelijks honderden personeelsleden eten. Het gebouw moet gerenoveerd worden, maar door geld- en personeelsgebrek is het tot nu toe niet verder gekomen dan mooie tekeningen, aldus Jurriëns.

Muizen en ratten doen zich dagelijks tegoed aan het eten van de Marine. Aangevreten broden worden ’s morgens weggegooid. Ook is er een probleem met verourderde waterleidingen, het ijzergehalte in het drinkwater is tien keer hoger dan wettelijk toegestaan.

Tegenover De Telegraaf reageert de marine: “Het Meeuwennest is inderdaad een verouderde kantine en heeft de afgelopen periode zo zijn problemen gekend. We begrijpen de zorgen en zijn blij dat het personeel melding maakt van onwenselijke of onveilige situaties. De problemen op het gebied van muizen zijn bekend. Hier is actie op ondernomen en we houden dit nauwlettend in de gaten.”

4 REACTIES

  1. Mooi man, dat HACCP. (en dat is ook de reden dat de marine-nasi geen marine-nasi meer is.

  2. de leeftijd van een pand of dat een pand aan een renovatie toe is heeft weinig te maken met het ontstaan van een knaagdierenplaag, dit wordt alleen maar veroorzaakt door (de motivatie van) het personeel, een slechte hygiëne en of een slecht afvalbeleid

Comments are closed.