Gratis compost scheppen

0

Den Helder – Gratis compost scheppen, het kan zaterdag 17 maart. Wie wil is welkom tussen 09.00 en 13.00 uur op de gemeentewerf aan de Ambachtsweg 25. Daar heeft HVC een flinke berg gebracht voor de Nieuwediepers. Een ieder mag een aantal zakken of een aanhanger meenemen om de compost in te vervoeren.

Etensresten, uitgebloeide bloemen en koffieprut vormen de basis voor compost en is een supergrondstof voor de bodem. Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Compost verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Daarnaast gaat compost bodemziekten tegen.

Denk er wel om de aanhanger af te dekken met een zeil of net, dat is wettelijk verplicht en het kost een forse boete als dit vergeten wordt. Meer informatie over gft en het scheiden van afval is te vinden op www.hvcgroep.nl. Op www.compostdag.nl staat meer informatie over de Compostdag.