GroenLinks over Rob Scholte Museum: haal de hakken uit het zand!

52

Den Helder – GroenLinks respecteert gerechtelijke uitspraken, maar zou het ontzettend jammer vinden als het Rob Scholtemuseum verdwijnt uit Den Helder. De partij roept alle betrokken partijen op de hakken uit het zand te halen.

“|Wij zijn altijd een voorstander van dit museum geweest en zijn dat nog steeds”, laat de partij middels een persbericht weten. “De kunstenaar Scholte geniet internationale bekendheid en waardering, omdat zijn werk vanuit verrassende invalshoeken is gemaakt. GroenLinks heeft dat met eigen ogen tijdens een rondleiding kunnen zien, waarbij Rob Scholte enthousiast zijn plannen toelichtte. Die plannen zijn volgens ons wel degelijk levensvatbaar en kunnen een impuls betekenen voor cultureel- en toeristisch Den Helder.”

GroenLinks heeft altijd gepleit voor een promotionele bundeling van het Helders toeristische aanbod. “Met het Rob Scholtemuseum, samen met het Reddingmuseum, het Marinemuseum en later de Nollen, zou je een geweldig cultureel arrangement aan kunnen bieden.”

Lastpak
“Rob Scholte is niet een van de gemakkelijkste mensen en dat is één van de oorzaken van de huidige impasse. De gemeente heeft echter ook weinig goede wil getoond en moet zich realiseren dat een kunstenaar per definitie buiten de gebaande paden loopt. Kunstenaars zijn ‘lastpakken’ en dat horen ze ook te zijn. Ze verruimen onze blik, strelen ons met hun werk, maar confronteren ons ook”, aldus de Helderse fractie van GroenLinks.

Het kansrijke Den Helder heeft volgens de partij onterecht een slecht imago. “Je moet er echter niet aan denken als over een maand beelden op het journaal verschijnen van Roller Rob, die door ME-ers in gevechtstenue afgevoerd wordt. Zo’n beeld doet in één klap al onze promotie-inspanningen teniet.
Natuurlijk moet men zich niet door zo’n schrikbeeld laten chanteren. Alle partijen zullen hun hakken / wielen uit het zand moeten halen.”

“We hopen dat de koper van het postkantoor wel voor elkaar krijgt wat de gemeente niet is gelukt: behoud van het Rob Scholtemuseum in het postkantoor.”

52 REACTIES

 1. Ik hoor de smoes van Koen Schuiling – die uit pure wraakzucht staat te trappelen om Rob’s museum aan stukken te slaan- door klinken in dit verhaal. Ja, ik moest wel ontruimen. ONZIN! Den Helder MAG volgens de op het verkeerde been gezette rechter ontruimen (wat overigens in een bodemprocedure nog onderuit gehaald kan worden, met een miljoenen claim van Scholte tot gevolg, maar dan is Schuiling allang weg) maar Den Helder hoeft NIET te ontruimen. Een politieke keuze dus. Maar Schuiling gaat het machtsvacuum tussen het oude en het nieuwe college geheid misbruiken om zich van de kritische Scholte te ontdoen, want Scholte vormt een bedreiging voor Schuiling.

 2. heb gehoord dat de oldtimer restaurateur niet meer naar gebouw 72 op Willemsoord wil, kan Rob Scholte mooi z’n intrek in dit gebouw doen dan, lekker de ruimte en fijn ook tussen andere musea en kan het postkantoor mooi opgeknapt worden, win win situatie…..

 3. De grootste lastpak in deze gemeente is niet Rob Scholte, maar Koen Schuiling. Had GL maar de moed om Schuiing aan te pakken, daar bewijs je dit maffiagat nou pas echt een dienst mee.

  • Dick, Dick, Dick,
   De rechter doet uitspraak. Die uitspraak bevalt niet dus is de rechter corrupt?
   Als er inderdaad een bodemprocedure mogelijk is dan zal Rob Scholte dit ongetwijfeld aanpakken. Laten we dit dan afwachten. Of ga je nu op voorhand (i.p.v. achteraf) zeggen dat ook die juristen corrupt zijn?

   • De hele wereld is corrupt. Dat ben ik dan weer wel met de heer Berts eens…!

   • Corrupt heb ik niet gezegd Bodelo. Maar de wangedachte dat rechters altijd eerlijk zijn, breekt ons totaal op. Zolang niemand weet wie er bepaalt welke rechter er op welke zaak wordt gezet, kan Nederland niet eens een rechtstaat zijn. Want dan hoef je maar een paar foute rechters te hebben die je op het juiste moment naar voren schuift en je hebt alles in de greep. Rechters hebben immers het laatste woord.. We zijn zo afgrijselijk naief met zijn allen. En het gebeurt! Lees dit maar;

    http://robscholtemuseum.nl/rob-scholte-de-schreeuw-detail

    • Klopt Dick, in je eerste reactie had je het niet over een corrupte rechter. Maar in deze reactie spreek je wel over een foute rechter. Ik zie dat als hetzelfde.
     Maar terug bij mijn vraag; ga je (als de uitslag van de bodemprocedure negatief is) nu bij voorbaat al spreken over een foute rechter (ik pas het bewust aan)?

     • Ik had het over een “op het verkeerde been gezette” (misleidde) rechter. De meeste rechters aan de basis zijn goudeerlijk (eerst won Rob ook). De top van de rechterlijke macht vertrouw ik niet. Er zijn rechters die ik vertrouwelijk prive spreek, die dat met met me eens zijn. En dat verzin ik helaas niet. Dit land is TOTAAL naar de verdommenis aan het gaan. Of het nog een jaar of tien jaar duurt voordat de mega beerput open gaat, weet ik niet. Maar eens zul je zien dat ik niet uit mijn nek klets. En ik moet je eerlijk bekennen dat ik het vroeger ook niet zag. De zaak Spijkers (zie boven) heeft mij wakker geschud.

     • Beerputten zullen er altijd bestaan, we moeten echter wel bezig blijven om ze open te trekken, want anders gaan we ten onder.
      Naïviteit is dus uit den boze !

 4. Lekker verhuizen Dick hier wil je toch niet wonen. Niets maar dan ook niets positiefs te melden. Misschien mag je met Rob Scholte mee.

   • om eerlijk te zijn heeft Test wel gelijk, je hebt volgens mij nog nooit een goed woord over gehad voor DH, vertrek toch lekker……

    • Dick Berts verblijft hier en geeft zijn commentaar, op basis van de democratische rechtsgronden van een Nederlands staatsburger.
     De tijden van “vertrek toch lekker…..” herdenken we op 4 en 5 mei (6 mei zal ik maar even vergeten); in die tijd bleek het slechts een klein stapje verder om bij het vertrek ‘hulp’ te verlenen op wetsuitvaardiging die niet onder onze grondwet viel; aan ‘handhavers’ ontbrak het overigens geenszins.
     “Vertrek toch Lekker ….” is hier gelukkig nog een uitspraak bij gebrek aan argumenten; maar jullie moesten je er op voorhand al over schamen !

     • dus mensen veelvuldig dom noemen op een forum is wel geheel normaal maar opperen dat iemand mag gaan als het hem of haar niet bevalt wordt meteen vergeleken met gruweldaden uit 40-45….

    • Draai het anders even om, als het commentaar van Dick (en anderen) over wat hier in Den Helder gebeurt je niet bevalt vertrek jij toch lekker! Waarom ga je proberen de ander monddood te maken met je ondemocratische uitspraak als je zelf ook weg kan gaan?

 5. De Helderse fractie van Groen Links vindt….? Over wie hebben we het dan? Nel Dol? Tjonge jonge,dat legt gewicht in de schaal. Beetje doorzichtig hoor: nog even vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen zieltjes winnen onder de voorstanders van Rob Scholte. Een ‘geweldig cultureel arrangement aanbieden’ door de krachten van het Rob Scholtemuseum,, Marinemuseum, Reddingsmuseum en de Nollen te bundelen? Wat een kortzichtigheid, welk een onnozelheid! Alsof de liefhebbers van kunst iets te zoeken hebben in een reddingsmuseum, of erger nog: een marinemuseum…. Mevrouw Dol, droom lekker verder….

  • Ik had dezelfde gedachte Gekke Henkie, de uitspraak van de rechter is duidelijk.
   Als Groen Links al iets aan de patstelling had willen doen dan hebben ze al heel veel kansen laten schieten.

 6. Ik zeg laat maar komen die ME.. weg met die lastpak en profiteur. En laat hem zijn billenvriend van HO ook maar meenemen,want die bind ook steeds het kat op het spek.

 7. Ik hoop dat de gemeente zijn daadkracht voortzet en Rob Scholte daadwerkelijk onder politietoezicht op de trein zet. Voor een kunstenaar gelden dezelfde regels en normen als voor alle andere burgers. Hij heeft m.i. voldoende gemeenschapsgeld gekost. Genoeg is genoeg.

 8. Rob Scholte wordt een profiteur genoemd.
  Ondertussen pompen we miljoenen in willemsoord en de schouwburg.
  Koopt de gemeente een loods voor veel te veel geld en moet bij afbraak de asbest verwijdering betalen.
  850.000 euro om de horeca mogelijk te maken zodat Tuin kan bouwen.
  Gaat de renovatie niet door mede door Tuin.
  Zit het Rob Scholte museum in de problemen door de slinkse verkoop aan Tuin.
  De mensen die hier kritiek op hebben moeten vertrekken volgens de haters van het RS museum.
  Tuin blijft buiten schot.Ik weet wel wie er moeten vertrekken.

  • Glijn ik noem inderdaad Scholte een profiteur. Als ik mijn kosten niet betaal wordt ik ook mijn huis uitgezet of van de nutsvoorzieningen afgesloten. Ik betaal marktconform en zit niet voor een dubbeltje op de eerste rij. en als ik dat wel zat dan zou ik van dat dubbeltje het niet eens in mijn hoofd halen om er een stuiver van proberen te maken. En wat betreft de gemeente geef ik u gelijk maar teken ik erbij aan dat wij die mensen zelf gekozen hebben vier jaar terug. als nou iedereen die hier zo zijn gal loopt te spuwen zijn buren, vrienden, en familie woensdag mobiliseert kan er misschien iets veranderen. maar als de opkomst ook nu weer zo laag blijft vrees ik het ergste voor de aankomende vier jaar.. alhoewel het een giller is als alle 15 partijen 2 zetels halen en er een restzetel nog verdeelt moet worden.

 9. Glijn, ik ben het met je eens als het gaat over de schouwburg en Willemsoord in vergelijking met het Rob Scholte museum. Namens de ChristenUnie ben ik het ook met Groenlinks eens dat het enorm jammer is dat we vasthouden aan patstellingen en niet tot oplossingen bereid zijn. Er zijn in dit verhaal vele waarheden en vasthouden aan het eigen gelijk levert meestal alleen verliezers op. Kunst en cultuur kosten in het algemeen geld en de vraag moet zijn wat we daar voor over hebben. Ik vind het nog steeds een unieke kans om zowel bij station zuid als bij station centrum een groot kunstproject te hebben. Daarmee zijn we, als we kans zien beiden te behouden, echt uniek, zelfs in Amsterdam kom je dat zomaar niet tegen.

  • Er was eens een mooi museum. De eigenaar heeft daar een groot deel van haar leven , haar ziel en zaligheid in gelegd. Toen dat museum , in de aanbieding kwam , gaf de gemeente ook geen gehoor, Dus , de Gemeente en een museum ….. Laat me niet lachen.

 10. Mogelijke oplossing: stap 1 Tuin trekt zich terug 2 Er komt een drieman/vrouwschap van deskundigen op museumgebied, onder leiding van Ralph Keuning, directeur van museum de Fundatie in Zwolle 3. Het bod dat Scholte onlangs deed wordt serieus in bespreking gebracht met het nieuwe college. 4. De gemeente voert geen uitzetting uit. p.s. Het RobScholteMuseum zoals het kan worden bestaat nog helemaal niet, er is sprake van een geimproviseerde, mooie expositie binnen minimale faciliteiten. Een gemeentebestuur hoort creatieve ontwikkeling en cultuur te faciliteren, in plaats van juridische veldslagen te plegen die onnodige energie en geld kosten. Overigens, Tuin kan een rol spelen bij de renovatie van het gebouw, wat dringend nodig is.

  • En wie maakt het gebouw weer toonbaar aan de buitenkant? En belangrijker nog wie gaat dat betalen?

   • Dat is nogal simpel. De gemeente heeft jarenlang haar eigen bezit hier verwaarloosd.

  • Hear hear Henk van Kuijk mooie oplossing en laat Scholte het postkantoor aan de buitenkant beschilderen met de historie van Den helder

 11. Henk, Heb je het stukje koopcontract is spijkerhard gelezen ? Daarin staat dat beide partijen zich moeten terugtrekken voor ontbinding van der koop . Denk je nu echt dat de gemeente zich terug trekt ?

 12. Ja, een nieuw college van lokalen plus CU en GL (zonder PVV en Stadspartij) kan zich zo samen met Tuin terugtrekken. Het hangt van de kiezer af, woensdag. Gaat u in ieder geval stemmen.

 13. Mevr. Biersteker. De vergelijking trekken met Willemsoord en de Schouwburg is zo simpel en niet fair. De schouwburg is voor het algemeen belang evenals dat Willemsoord grote ruimtelijke impact heeft op onze samenleving. Dit is een individueel project, hoe getalenteerd iemand ook is.

  Beste Henk van Kuijk. Ik kan mij niet voorstellen dat met dit individuele project het gebouw up to date kan worden gehouden zonder subsidie. Dit is vragen om problemen over 10 tot 20 jaar.

  Voor Den Helder is het heel vervelend dat dit op de persoon wordt uitgespeeld. Ik hoop dan ook dat er een goede oplossing wordt gevonden voor het probleem, maar dan moet iemand ook die hulp willen accepteren. Net zoals dat bij veel huisuitzettingen en schuldsaneringen gebeurd.

  Kijk eens op trends.google,com en alles kan in perspectief worden gezet.

  • Ja hoor, het Scholtemuseum is er alleen voor de zakkenvuller RS, die maar een doel in het leven heeft, namelijk zoveel mogelijk geld bij elkaar harken. En de filantroop Tuin die Scholte alleen maar wil helpen, wordt ook al door de knutselaar des vaderlands te kakken gezet. Maak het nog gekker zeg. Geld interesseert Scholte geen moer, hij wil alleen totaal onafhankelijk zijn en daarom geen subsidie. De manier waarop hij volkomen onderuit wordt gehaald als hij geen blad voor de mond neemt, toont alleen maar zijn gelijk aan. Dit museum is er wel degelijk in het algemeen belang. In een wereld vol graaiers kan alleen niemand dat helaas geloven….

   • Dick je draaft door en bent niet objectief meer door de vele onderbuikgevoelens en emoties omdat je vriendje wordt aangevallen….

    • Waarheid en eerlijkheid gaan bij mij boven vriendschap. Op de persconferentie heb ik Rob Scholte fel en publiekelijk aangevallen, omdat hij veel te negatief was over Den Helder Actueel. Je l… maar wat RB.

     • de onderbuikgevoelens spelen weer eens op Dick?
      je “valt” Scholte aan als het om een internet krantje gaat maar zelf ben je Mr Negatief als het om de stad DH gaat

 14. J Corporaal, daarin kan het drieman/vrouwschap een zeer nuttige rol spelen. Mensen van buiten de stad, met museumervaring. Er kan een fraai museum ontwikkeld worden, een verrijking voor de stad.

 15. Toch ook wel ,,leuk” dat ik vanmorgen in de Helders courant moest lezen da Groen Links in de achterkamertjes al min of meer een coalitie aan vormen is met de HUIDIGE MACHTHEBBERS!!
  Uitgezonderd De Stadspartij want die wil ex wethouder Kuipers er absoluut NIET bij hebben,de reden:
  Hij verdenkt wethouder Kos van het lekken van de beruchte mail aan zijn collega wethouders wat uiteindelijk tot zijn aftreden heeft geresulteerd ,zoals u allen weet.
  Uiteraard wist het huidige college ook van de ,,vrijerij” van wethouder Kuipers met mevr Boessenkool (G.L) en raadt eens wie er dan voor G.L. vermoedelijk op het wethouderspluche zitting had genomen of nog zal nemen (dat ligt gelukkig nog aan de kiezers) ex Pv/dA wethouder Hans Boskeljon.
  Of zal het van de heer Kuipers een actie zijn om Groen Links te beschadigen mede gelet op het gegeven dat de heer Kos ook lid is van Groen Links en hij(Kuipers) zo zijn gram wil halen?
  Wie het echt weet mag het zeggen!

  • CORRECTIE!

   Uit welingelichte kringen rond G.L heb ik vernomen dat het door mij geconstateerde en gebruikte woord ,,vrijerij” van mevr Boessenkool met ex wethouder Kuipers over de toekomstige samenwerking in het nieuwe college zoals gemeld in de Helderse Courant van zaterdag j.l berust op een fantasieverhaal van de heer Kuipers!
   Er heeft slechts 1x een praatje plaats gevonden in de wandelgangen (informatief) waarin mevr Boessenkool de heer Kuipers en ook anderen heel duidelijk heeft gemaakt dat wanneer er eventueel sprake van zou zijn dat GL deel zou gaan nemen aan een nieuwe coalitie er heel wat water bij de wijn gedaan zal moeten worden door de partijen welke nu het college vormen.
   Ook mijn gedachte dat de heer Boskeljon al in de wachtkamer zou zitten voor een eventueel wethouderschap namens G.L is niet correct.
   Mevr Boessenkool als fractievoorz en de heer Boskeljon als wethouder in een nieuwe coalitie zal NIET gaan gebeuren aldus G.L.
   Dit krijg je er dus van indien je zomaar voetstoots iets aanneemt wat het kleine broertje van De Telegraaf ons voorspiegelt.
   Met excuses aan Groen Links.
   Anton Hagen.

 16. Wat hebben de inwoners van Den Helder aan toeristen? Die willen dat de woningnood aangepakt wordt zodat hun kinderen niet onnodig lang thuis hoeven blijven wonen en anderen willen graag doorstromen naar een andere woning. Nu hebben we al jaren discussie over het Postkantoor, een stoepje en een zeehond van beton. Zo komen we niet vooruit. GroenLinks zou zich in moeten zetten voor de inwoners van Den Helder e.o. niet voor toeristen. Anders krijgen we dezelfde problemen als in Amsterdam.

  • Ehm, inkomsten zoals toeristenbelasting en uitgaven bij de middenstanders van Den Helder die daarmee de winter door kunnen komen?

 17. Begrijp die hele heiza nog steeds niet. Er komt werkelijk bijna geen hond in dat hok dus een toegevoegde waarde is ook bijna nul.
  En dan die eeuwigdurende “fanmail” hier….

 18. De visies van Groenlinks en Christen Unie kan ik in deze zaak volledig steunen. Er zijn nog meer partijen die een dergelijk standpunt innemen. Zij kunnen deze zaak opnieuw onder de aandacht brengen na de verkiezingen. Naar GL of CU gaat mijn stem. Mijn hoop is gevestigd op de vele kiezers met een gezond verstand. Een gezond verstand zal partijen die hebben bewezen over een zeer hoog dramgehalte (dat is het negeren van de burgers) te beschikken nu dan ook te negeren.
  De PVV heeft hier nog helemaal niets bewezen en dient om andere redenen te worden genegeerd.
  Nog een paar nachtjes slapen en dan geeft u, burgers van Den Helder, de koers die wij gaan varen.

 19. Meer toeristen is slecht voor het milieu en het klimaat, daar kan deze partij simpelweg niet voor zijn. Verder is het een zaak van de nieuwe eigenaar van het Postkantoor. Daar staat de politiek buiten.

 20. Toerisme is slecht voor het milieu en klimaat. Dan moet Schiphol verder groeien en nemen het autoverkeer en files verder toe. GroenLinks is wat dat betreft het spoor bijster. Zou op een partij stemmen die voor woningbouw en goede zorg is ipv toerisme.

Comments are closed.