Halfords exclusief dealer themafietsen Zeestad Staal

5

Den Helder – De een ziet concurrentie, de ander een kans. En dus belde Ralph Arts, eigenaar van de Halfords in de Keizerstraat, enige tijd geleden met Raymond Groen van Zeestad Staal. Het resultaat is een mooie samenwerking die deze week van start gaat. Halfords is per direct de exclusieve dealer van de themafietsen van de fietsenfabriek op Willemsoord.

“Detailhandel op Willemsoord bleef toch iets waar mensen moeite mee hadden, de samenwerking met Halfords is dan ook een prima oplossing”, vertelt Groen. In de winkel is inmiddels een speciale hoek ingericht voor de themafietsen, een mooie eyecatcher voor de klant. Een themafiets op maat kost 359 euro. Halfords verzorgt uiteraard ook de garantie, service en onderhoud.

“Wij doen wel alleen de verkoop aan particulieren”, benadrukt Artz. “De business to business verkoop gaat rechtstreeks via Zeestad Staal, maar verder wordt iedereen uit Den Helder die interesse heeft in een fiets naar ons doorverwezen. Voor het onderhoud hebben we al een prima werkplaats met goede vakmensen. Deze samenwerking is een goede manier om elkaar te versterken.”

Open dagen
Ter gelegenheid van de start van het fietsseizoen, maar nu toch ook om de nieuwe samenwerking te vieren, houdt Halfords vanaf vrijdag 23 maart drie open dagen. “Klanten komen de winkel binnen over de rode loper en worden verwelkomd met een hapje en een drankje. Een feestelijke manier om (opnieuw) kennis te maken met Halfords en de themafietsen”, meent Artz.

Foto’s: DHFOTO.

5 REACTIES

  1. Heeft er iemand zicht op in hoeverre dit project schoon is gebleven van gemeenschapsgeld? Zeestad draait daar nl. op. Gemeentelijke en Provinciale Belastinggeld is er in ZS gepompt de laatste jaren.

    • ‘Zeestad Staal’ heeft zover ik weet niets met Zeestad CV/BV te maken Peter, het is volgens mij een gesubsidieerd leer-project van de gemeente Den Helder.
      Wel weet ik dat de plaatselijke rijwielondernemers / fietsenmakers – ivm oneerlijke concurrentie – bezwaar tegen dit project hebben aangetekend.

    • Peter, Zeestad Staalproducten V.O.F. ,de fietsen, heeft niets te maken met Zeestad CV/BV.

    • Peter ziet “Zeestad” staan en begint direct met hagel te schieten. Had eerst even op Google gekeken.

Comments are closed.