DHA-A leader
DHA-A leader

Helderse bijdrage aan rugby EK onder 18

Den Helder – Hij was er al een tijdje mee bezig in de selectie, maar dinsdag kwam voor Sean Elands eindelijk het verlossende woord. Met 24 andere Nederlandse jongens mag hij dit jaar Nederland vertegenwoordigen tijdens het Europees kampioenschap in Polen.

De jongens van het Nederlandse onder 18 team zijn er al een jaar mee bezig. Afgelopen weekend hadden zij nog een oefenwedstrijd tegen België in Brussel. Maar voor de geselecteerden kwam nu eindelijk het verlossende woord dat zij bij de selectie van coach Bulens behoren en afreizen naar Polen. Daar doet het team mee aan het U18 Men XV Championship van Rugby Europe. Andere deelnemers in deze kampioenschap zijn Frankrijk, Rusland, Portugal, Spanje, Roemenië en eerste tegenstander Georgië. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op 25 maart in Plewiska.

Met de selectie is natuurlijk de drukke tijd voor Sean nog niet achter de rug. Naast zijn voorbereidingen voor zijn schoolexamens Havo zal hij ook zijn trainingsintensiteit opvoeren. Elke maandag, dinsdag en woensdag traint het team in Amsterdam. Buiten die trainingen om zal er ook aan de gewichten moeten worden getrokken om fysiek weerstand te kunnen geven aan de krachtpatsers uit Frankrijk en Georgië en zijn er de academie en de clubtrainingen ook nog gewoon. Maar voor de deelname aan het EK is dit het wel waard voor de jonge rugbyer.

Op 21 maart reist hij met zijn teamgenoten af. En in 10 dagen tijd zullen zij daar drie wedstrijden spelen. Livestreams van deze wedstrijden zullen onder meer geplaatst worden op de facebookpagina van RC Den Helder.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

  1. Bouke Niggendijker

    Gefeliciteerd Sean en heel veel succes! Mooi weer een sport talent uit Den Helder die internationaal presteert.

Reageren is niet meer mogelijk.