Helderse partijen wisten niets van ROC-debat

2

Den Helder – Een zaal vol belangstellende studenten, maandagochtend bij het ROC in Den Helder. Vol verwachting op wat de politieke partijen uit de regio hun te vertellen hadden. Een mooi debat in het kader van de aankomende verkiezingen, alleen… waar waren de Helderse partijen?

Er waren partijen uit Texel en uit Schagen, maar uit Den Helder was alleen het CDA aanwezig. En dat was puur toeval, laat lijsttrekker Harmen Krul weten. “Ik hoorde dit weekend dat er hier een debat was, maar was er zelf ook niet van op de hoogte.” Op zijn verzoek nam Fotigui Camara, de nummer 3 op de lijst, een kijkje en dat leverde hem tien minuten het woord op, waarin hij de jeugdige kiezers probeerde te overtuigen van het nut van een jongerenadviesraad. Het leverde niet alleen applaus op, maar ook enkele aanmeldingen.

Maar inderdaad, ergens was iets misgegaan met de uitnodiging, want de Helderse lijsttrekkers wisten van niets. “Ik kan mij niet herinneren dat wij een uitnodiging hebben gehad”, meldt Pieter Kos van de Stadspartij. De grote afwezigheid noemt Kees Visser (VVD) “best bijzonder, ik heb geen uitnodiging gezien”. Even later, na navraag bij de campagneleider, meldt Visser: “Nee, we hebben niks ontvangen…”. Ook Rachel Post (Sociaal Lokaal Den Helder) wist van niets, net als Peter de Vrij van de Partij van de Arbeid. Nou ja, morgenavond nieuwe ronde, nieuwe kansen tijdens het debat in het Junior College.

2 REACTIES

    • Zet ‘em op mevrouw Biersteker, u was weer goed op dreef in de raadzaal en terwijl u tussen de oppositie liet blijken de burger niet te willen verloochenen, hoorde ik bij de coalitie van VVD, CDA, D66, Stadspartij en halve PvdA onafgebroken de hanen kraaien.
      Ik wens u als atheïst, hallelujah veel zetels toe ! 😉

Comments are closed.