IJsbaan Den Helder nu ook open

10

Den Helder – Ze moesten extra lang wachten, maar donderdag kon ook de ijsbaan in Den Helder open. Eerst nog alleen voor kinderen, maar er is goede hoop dat vrijdag ook volwassenen zich op het ijs mogen wagen. Zo’n twintig kinderen zwierden ’s ochtends al lekker over het natuurijs.

De geluidsinstallatie weigerde nog dienst, maar de verwachting is dat de muziek het snel weer zal doen. Ook de Koek en Zopie was open en menig schaatser liet zich lekker opwarmen door de warme chocolademelk.

De EHBO was ook aanwezig. Arjan en Joke mochten de eerste dienst draaien en dat vonden ze geweldig, nog niks te doen gelukkig maar zo leuk om de kinderen weer te zien schaatsen! De ijsbaan is open van 10.00 tot 18.00 uur. Een dagkaartje kost 2,50 euro.

10 REACTIES

 1. Als ze de ijsbaan overdekken en verwarming is aanwezig dan kan je mij verwachten….Anders niet hoor!

 2. Lekker belangrijk die opgedrongen muziek waar ook nog voor betaald moet worden. Kom daar om te schaatsen en heb dan andermans muziek keuze niet nodig.

  • En zo lukt het toch weer om zelfs over de ijsbaan in deze stad te zeiken.
   Nu nog iemand die VVD, D66, CDA en Stadspartij de schuld geeft dat het zo lang duurde voordat de baan goed was.

 3. Ik en ijs. Ja om op te eten bij Laan, lekker, maar op die glij ijzers zal mij op mijn leeftijd niet meer zien.

 4. Sneu voor de mensen welke zich uit de naad hebben gewerkt om de ijsbaan te kunnen openen.
  Dit omdat het van korte duur is,helaas.
  Schaatsliefhebbers kunnen waarschijnlijk tot en met zondag nog profiteren.
  Ik behoor niet meer tot de liefhebbers, dit gezien mijn leeftijd heb ik net als fFred liever ijs van Laan.
  Ik heb in de jaren 70 nog eens een paar houten Noren gekocht bij fietsenmaker Dirk Leen in de Gasstraat.
  Spiksplinter nieuw voor de prijs van FL 2.50 inclusief de doos,heb ze nog op zolder liggen 🙂

 5. Lekker wezen schaatsen op vrijdag was TOP ! Wind viel aardig weg achter de bomen Bedankt dat jullie het toch voor elkaar hebben gekregen om de ijsbaan te openen . En ja er kan altijd wel gezeurd worden over iets b.v het gras maar als het water niet zo laag was dan hadden we vast niet even de schaatsen onder kunnen doen en nu wel en als er mensen zijn die het niet kunnen waarderen wat deze vrijwilligers hebben gedaan dan gaan ze toch lekker op de linnie er naast schaatsen (het ijs is altijd glader aan de overkant) wie weet heb je daar beter . BEDANKT en tot straks want we gaan zo weer even een rondje op het ijs

Comments are closed.