Inwoners spreken over ondersteuning gemeente

0

Den Helder – Afgelopen jaren heeft de gemeente duizenden inwoners ondersteund. Soms met extra zorg, soms met inkomensondersteuning, soms om te integreren in onze samenleving. Om meer bekendheid te geven aan wat de gemeente allemaal voor inwoners kan doen, maar ook om te laten zien hoe trots wij zijn dat we zo een verschil kunnen maken in het leven van onze inwoners, hebben we de verhalen van een aantal mensen opgetekend in de online magazine Samen Sociaal.

Wethouder Sociaal Domein Pieter Kos: “Wij hopen dat deze verhalen mensen motiveert om met ons in gesprek te gaan wanneer ze even wat ondersteuning nodig hebben. Daar zijn wij voor als overheid. Daarnaast hopen we dat organisaties ons beter weten te vinden als ze mee(r) maatschappelijk verantwoord willen ondernemen”.

Scheiding, ziekte, ontslag; het kan immers iedereen overkomen. Als het nodig is helpt de gemeente deze mensen, vaak achter de schermen en in stilte. In de online magazine Samen Sociaal geven we u een kijkje in de dynamiek van het sociale domein. Wat zijn de verhalen van de mensen die wel een zetje konden gebruiken en hoe krijgt dat in de praktijk vorm? Het is te lezen in het online magazine via http://samensociaal.denheldermagazines.nl/samensociaal.