Jubileumbos Noorderhaven geopend

0

Julianadorp – Met maar liefst 370 bomen is het jubileumbos van ’s Heeren Loo, locatie Noorderhaven op woensdag 21 maart officieel geopend.

De belangstelling onder de jubilarissen was groot. Cliënten, medewerkers en vrijwilligers die 25 jaar aan Noorderhaven verbonden zijn hadden de keuze van hun boom in het najaar al doorgegeven. Nabestaanden van jubilarissen plantten postuum een boom. De groenploeg van Noorderhaven heeft vorige week hard gewerkt om de bomen te planten. De jubilarissen voerden tijdens de opening alleen de laatste werkzaamheden uit, zij voegden potgrond toe aan hun boom.

Tot 2004 plantte elke medewerker die 25 jaar bij Noorderhaven werkte een boom in het jubileumbos. In 2004 werd deze traditie wegbezuinigd. Regiodirecteur Wiebrand Top heeft het bos weer nieuw leven ingeblazen. Niet alleen medewerkers maar ook cliënten en vrijwilligers zijn nu vertegenwoordigd in het jubileumbos. “Hun geschiedenis krijgt een plek in de geschiedenis van Noorderhaven”, aldus Wiebrand Top.

Na afloop praatten de gasten na in de evenemententent in een reünie-achtige sfeer. Organisatoren Tineke de Boer en Ans Huiskes kijken trots terug op de middag. Ruim een jaar lang hebben zij zich, naast hun werk als zorgprofessional, ingezet om vandaag de jubilarissen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten. Reacties van ouders, cliënten en medewerkers waren unaniem positief: “Wat ziet het er mooi uit” en “Wat een mooie blijk van waardering voor ons werk”.