Kampioenschap en promotie voor team Entre Nous

0

Den Helder – In de wintercompetitie district Noordwest van de Nederlandse Jeu de Boules Bond is het team Entre Nous 1, spelend inde tweede klasse, kampioen geworden. Het team bestaande uit Jan en dochter Wendy Karsten en Janny Wallet speelden veertien wedstrijden verdeeld over drie speeldagen.

Op de laatste dag, die zondag 4 maart werd gespeeld in Heerhugowaard in de boule drome (overdekt) van Ca Roule, moesten ze nog tegen de concurrent waar ze gelijk mee bovenaan stonden. Winst zou het kampioenschap betekenen. De partij verliep wat stroef in het begin, maar verderop in de partij liep alles op rolletjes en trokken ze de winst met 13-5 naar zich toe.

De laatste partij wonnen ze ook met 13-9. Dat betekende het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse. Van de veertien partijen won het team er dertien. Entre Nous 3 eindige in de middenmoot in de tweede klasse A en Entre Nous 2 deed hetzelfde in de tweede klasse B.