DHA-A leader
DHA-A leader

Kandidaat-raadslid D66 zegt na 40 jaar lidmaatschap op

Den Helder – Hij staat op de kandidatenlijst van D66, het volk kan dus 21 maart op hem stemmen, maar voor Jop Roggeveen is de maat vol, de spreekwoordelijke druppel in de emmer gevallen en komt er voor hem persoonlijk een einde aan een tijdperk. Na 40 jaar trouw heeft hij zijn lidmaatschap van D66 opgezegd.

Hij is zeer teleurgesteld in de partij in het algemeen (landelijke ontwikkelingen), maar ook in hoe ‘zijn’ wethouder Kuipers om is gegaan met de verplaatsing van de coffeeshops. Als voorzitter van de Belangenvereniging Visbuurt streed en strijdt hij tegen de komst van een coffeeshop naar de Zuidstraat, maar hij ziet hoe zijn eigen partijgenoot de wil van de bevolking negeert. “Ik had nog goede hoop dat deze wethouder het fatsoenlijk zou regelen, maar ik heb na 40 jaar mijn lidmaatschap van de partij opgezegd”, vertelde Roggeveen zaterdagochtend in het LOS radioprogramma “De Week op Zaterdag”. Aanleiding was het bericht in de Helderse Courant dat coffeeshop Aktama wat Kuipers betreft gewoon een vergunning krijgt voor de Zuidstraat.

“Dat ik op de lijst sta maakt me een zeer begeerde man binnen de gemeente, mocht ik met voorkeurstemmen worden gekozen.” Roggeveen benadrukte buiten de uitzending om dat hij dus hoe dan ook niet namens D66 zitting zal nemen in de raad. Mocht hij het redden, weet Den Helder dus op voorhand al een ding zeker: we zijn de gemeente met na 21 maart de snelste afsplitsing van het land.

D66 onwaardig
Fractievoorzitter Hans Verhoef reageert teleurgesteld en verbaasd op het bericht. “Ik vind het bizar om ook maar meteen aan te geven dat je niet voor D66 in de raad wil, nadat je met volle verstand (dat hoop ik tenminste) je kandidatuur bevestigt en dan zonder met ons in gesprek te gaan zo’n actie? Bizar en tekenend! D66 onwaardig!”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

31 reacties

  1. Hans Verhoef

   Beste Judge X (blijft voor mij toch lastig om te communiceren met iemand waarvan je denkt waarom durft hij/zij toch niet onder eigen naam te reageren? Wat zit daar toch achter?) wil je weten waar nog een greintje waardigheid valt te vinden bij D66?? Kom maar eens langs bij een fractiebijeenkomst of andere bijeenkomst van D66. Je komt daar echte D66-ers tegen die het echt niet altijd met elkaar eens zijn en het ook wel eens hard tegen hard gaat maar je praat er wel eerst met elkaar over!

   Durf je de uitdaging aan of komt er een slap excuus als … daar heb ik geen behoefte aan en …. ach zo valt er vast wel meer te verzinnen….

   Hans Verhoef
   Fractievoorzitter D66 Den Helder

   1. fFred

    Inderdaad Meneer Verhoef , Lolke Kuipers is D66 onwaardig. Een wethouder die ronduit schijt heeft aan de raad en de wil van de bevolking, is inderdaad D66 onwaardig ! Niet wachten tot 21 Maart zoals van Dongen van de verraderspartij zegt , nee gelijk afscheid nemen van deze dictatoriale wethouder. En na de verkiezingen , voorlopig geen D33 wethouder ( sorry , gedegradeerd )

   2. André Struijk

    Echte D66-ers? Zoals Alexander Pechtold of Kees Verhoeven? Als die als kwaliteitsnorm gebruikt worden dan kan D66 in Den Helder beter direct de tent sluiten. Ik neem aan dat ik geen voorbeelden hoef aan te halen. Algemeen is bekend toch waardoor uw partij op dit moment uitgekotst wordt en tot risee verworden is.

   3. RB

    zowel landelijk als lokaal heeft de D66 gewoon lak aan het volk, kan de naam beter veranderen in Dictatuur66……

   4. Ziener

    “Je komt daar echte D66-ers tegen”…….
    Conclusie: Er zijn dus ook onechte D66-ers. en die nemen in een razendsnel temp toe.
    Ik zou dan ook willen zeggen mijnheer Verhoef dat u de echte van de onechte gaat scheiden. Te beginnen met uw wethouder. Want ik denk dat er heel veel mensen nu nieuwsgierig zijn wat uw standpunt gaat worden over diens positie.

   5. Rasjutter

    Meneer Verhoef, ik heb maar 1 vraag voor u, staat u achter de uitspraak die de heer Kuipers doet in de brief naar het college die gisteren is verschenen in het Noord Hollands Dagblad?

    1. fFred

     En??? Rasjutter, nu hoor je hem niet meer ! Paniek in het hok van D66 ? Een eigen wethouder die het toch al zeer wankele vertrouwen in de Helderse politiek nu de doodsteek geeft. Je zal maar samen moeten werken met zo’n man .

    2. Hans Verhoef

     Beste Rasjutter, nog even de Helderse Courant van 10 maart erbij gepakt en het stukje uit de digitale versie en help me even welke uitspraak bedoel je precies?
     – de opmerking dat de coffeeshop de vergunning krijgt? Ik haal dat niet uit het digitale stuk op de site van de HC. Ik lees daarin zijn mening richting collega wethouders
     – de constatering van de journalist dat de vergunning verleend gaat worden? Kan me vergissen maar tenzij het vanuit rechtswege wordt verleend zal college het moeten vaststellen en voor zover ik weet is dat niet gebeurd !
     – De opmerking dat hij het betreurt dat brief gelekt is? Kan ik me voorstellen omdat hij een brief stuurt aan collega wethouders en uit het stukje maak ik op dat er een discussie is. Gezien de problematiek rond de plaatsing van coffeeshops kan ik het mij goed voorstellen maar met elkaar standpunten uitwisselen lijkt me in een collegiaal bestuur niet verkeerd.
     Dus welke uitspraak bedoel je precies?

     Rasjutter. Ik heb 1 vraag aan jou… Wat is je echte naam?

     1. strandloper

      In hoeveel bochten wilt u zich nog wringen Hans Verhoef ter ondersteuning van uw heer en meester Kuipers? Zeg gewoon tegen Rasjutter, dat standpunten van Kuipers die hij schriftelijk deelt met de vrinden in het college geen enkele waarde hebben.
      Uw werkelijke naam ben ik alweer vergeten bij deze door u geuite onzin.

     2. Dick Berts

      Beste meneer Verhoef, ik ben ook niet altijd even blij met anonieme reacties op deze site, maar als u niets beters weet te verzinnen in de verdediging van immorele figuren zoals Alexander Pechtold en Lolke Kuipers, dan deze slappe tegenaanval, dan kunt u beter niet reageren. Met dit soort reacties verspeelt u de allerlaatste kans, dat een stel onwetende sukkels D66 in hun totale argeloosheid nog aan een enkele zetel helpen in de raad.

   6. Judge X

    Lastig communiceren is volgens mij door D66 uitgevonden gezien de telkens terugkerende escapades van niet alleen uw wethouder Lolke Kuipers.
    Langskomen bij uw fractie- of andere bijeenkomst lijkt mij dan ook overbodig, de ‘smeuïge feiten’ komen hier en in andere media vanzelf voorbij drijven.

   7. strandloper

    Hans Verhoef, u reageert hier zelden. De enkele keer dat u wel reageert, toont u zich arrogante Hans en leest een willekeurig iemand de les over zijn of haar gebruik van een nickname. Dat ligt echter aan uzelf, omdat u ervan overtuigd bent, dat hij of zij niet durft te reageren onder eigen naam. Een volstrekt onjuiste aanname. Verder zegt u helemaal nooit iets op DHA. Waarom bent u zo bang om onder eigen naam wel uw mening met enige regelmaat te melden zoals een volksvertegenwoordiger betaamt. En nu geen slappe smoes omdat u het te druk heeft of eerst toestemming moet vragen aan uw partijleiding.
    U zou eens heel kritisch moeten kijken naar wat D’66 vandaag is. Een ondemocratische club van betweters, baantjesjagers op de Europese jachtvelden en het liefst miljarden euro’s van door de Nederlandse belastingbetaler opgebrachte gelden met vrachtwagens tegelijk naar Brussel brengt. Daar weet men altijd wel een volstrekt waanzinnig goed doel te verzinnen voor “arme” gebieden. En dan nog die wanstaltige politieke correctheid van D’66. Probeert u eerst eens correct te handelen naar burgers dicht bij u in de buurt.

    1. Ad

     hier wil ik mij volledig bij aansluiten…..
     Had nog wel enkele andere punten, in iets andere bewoording willen toevoegen, maar ik denk dat DHA deze zouden afkeuren.
     Laat ik het daarom maar netjes houden. 😉

   8. Willem J. Sloot

    Beste Hans, je ziet hopelijk toch wel in dat dit een typisch geval van politieke zelfmoord is? Heel slecht voor Lolke Kuipers en slecht voor D66!

   9. fFred

    Praten wel eerst tegen elkaar , Schijnbaar heeft Kuipers dan stommetje tegen u gespeeld. En heeft hij achter uw rug om , zoals het een echte d 66 er betaamt ,de partij vlak voor de verkiezing , de nek om gedraaid.

 1. scherpe ogen en oren

  Als D’66 ( de heer Lolke Kuipers) en de heer Roggeveen nu eens echt laten zien dat ze niet voor de pluche gaan maar voor Den Helder en haar inwoners dan zouden beide heren een stap terug moeten nemen. de heer Kuipers treedt af als wethouder ( ivm minachting naar raad en burgers) en de heer Roggeveen omdat hij niet in de raad gaat zitten namens D’66 en daarom de kiezers niet weten waar zij dan op stemmen.

 2. karel

  Ik vind dit een man met ballen om zo te reagere. Ik wou dat er zo meer mensen waren en niet in direct met de partij discipelen mee lopen en voor je eigen menig uit durven komen.

 3. Walrus

  Best Hans het is de partij onwaardig zoals nu alle bewoners dus jullie burgers door jullie behandelt worden! Heer Roggeveen heeft juist met gezond verstand gehandeld de partij beslist ook zonder overleg.

  Echter ben ik wel van mening dat uw commentaar politiek niet correct is.
  Je valt mensen niet persoonlijk aan via de media. Mij is geleerd dat een persoonlijk gesprek eerst komt en media is de laagste vorm in dit geval.

 4. fFred

  Hoe opvallend, dat partijen vlak voor de verkiezingen , hun eigen ramen ingooien. D 33 gedegradeerd tot vuilnisbak partij.

 5. Anton Hagen

  Het zou mooi zijn indien de heer Frans Klut als Visbuurtbewoner ook zou opstappen bij D66.
  Dit ook uit protest tegen de achterlijke doordrukkerij van zijn wethouder.

 6. Sigmund

  Waar blijft het antwoord van Hans Verhoef op die ene simpele vraag van ‘Rasjutter’?!?
  En verder krijg ik de indruk dat wethouder Lolke Kuipers diens brief aan het college heeft opgesteld en verzonden zònder met de kandidaat-raadsleden van zijn eigen partij “in gesprek te gaan”. Gezien de uitspraak van de raad over deze kwestie vind ik dat op mijn beurt “bizar en tekenend’!

 7. Dick Berts

  Misschien gaan er weer mensen boos op me worden als ik over het Scholtemuseum begin. Maar nergens blijkt de TOTALE onbetrouwbaarheid van Lolke Kuipers zo afgrijselijk als uit zijn partijprogramma. Daarin staat, dat D66 het museum steunt, terwijl Lolke ondertussen het ene na het andere kort geding aanspant om Scholte met zijn museum en gezin binnen 48 uur op straat te mogen smijten. Binnen 48 uur, dat is de letterlijke eis! Terwijl Scholte met toestemming van de gemeente in het postkantoor woont….. Een beul van een vent die Kuipers. En net zo onbetrouwbaar als Pechtold met zijn appartement. Zelfs als je Scholte haat en het postkantoor plat wilt gooien, is deze totale leugenachtigheid -die ook terugkomt in het koffieshop dossier- zelfs voor een maffiagat als Den Helder te erg. Niet alleen de raad, maar ook de kiezer wordt in zijn gezicht gespuugd. Vierkant bedrog is het. Deze reactie is niet bedoeld om mijn vriendje Rob Scholte te steunen, maar om aan te tonen hoe afgrijselijk onbetrouwbaar Kuipers is.

  1. Kobus

   Kuipers is net zo arrogant als Pechtholt, hij dominiseert de Raad en zijn eigen partij de Antie Democraten 66 en de Helderse bevolking tot in zijn ogen klootjesvolk.

  2. sukkels

   hou nu eens op om die klaploper van een scholte in bescherming te nemen die wist heel goed dat hij daar niet mocht wonen hij deed het toch dus moet hij nu niet janken oprotten met dat onderkruipsel

   1. fFred

    Als , Scholte daar echt woont met instemming van de gemeente, dan geldt voor hem en zijn gezin ook de huurders bescherming. Of je hem nu mag of niet, maar daar ontkom je niet aan.

    1. Dick Berts

     Niet bij sukkels, als die je vanuit hun onderbuik niet mogen, ben je vogelvrij en totaal rechteloos.

 8. George

  De heer Kuipers is een slim, zeg maar sluw persoon. En weet dat door een krimpend aantal kiezers een komend wethouderschap klein voor hem is. Mogelijk hebben belanghebbende wat in het verschiet voor hem als die er nog wat door heen weet te drukken. Kan me voorstellen dat overige leden voortijdig het zinkend schip gaan verlaten

 9. fFred

  Kunnen we Kuipers , net als zijn naamgenoot niet een tijdje de ruimte inschieten ?

 10. HaKatje

  Ach, wat lekker gemakkelijk allemaal. Ik zou toch eens willen weten wat jullie dan allemaal zo graag willen voor onze stad. Ik ben bijvoorbeeld heel blij met het opknappende stadshart. Jullie niet? Ik ben ook heel blij met onze bibliotheek. En ik zie dat er een inhaalslag gaande is in alle wijken wat betreft speelgelegenheid voor onze kinderen. Zomaar een paar dingen waar ik blij van wordt. Er is nog een hoop werk te verzetten, op heel veel fronten, en dat zal altijd zo blijven. Maar wees ook eens blij met de inspanning die wordt geleverd om onze stad beter en mooier te maken. Als politiek vrij neutrale inwoner zie ik dat dhr Kuipers voor veel van de verbeteringen waar ik blij mee ben verantwoordelijk is geweest. Een simpele waarheid.

Reageren is niet meer mogelijk.