DHA-A leader
DHA-A leader

Kom klagen over de Stadspartij!

Den Helder – Klachten aan het adres van de politiek, het is dagelijkse kost. Ook in Den Helder ervaart de Stadspartij dat er, zeker online, vaak kritiek is op wat de partij wel of niet doet. Daarom nodigt de fractie alle klagers (maar andere belangstellenden zijn ook welkom) uit om vrijdagavond 16 maart langs te komen voor de unieke politieke sessie: “Kom klagen over de Stadspartij!”.

De fractie is van 20.00 tot 21.00 uur aanwezig in het partijonderkomen aan de Californiestraat 41. Alle burgers die de afgelopen vier jaar via de sites en Facebookpagina’s van Den Helder Actueel, de Helderse Courant of andere media hun gal gespuugd hebben over de Stadspartij, worden uitgenodigd dit nogmaals te komen doen, maar nu direct aan het adres van de politici.

Geen censuur, geen screening vooraf, stel de vraag die u altijd wilde stellen, openbaar alle klachten over de partij die u heeft. De lokale omroep zendt dit uurtje live uit op radio, zodat ook niet-klagers kunnen meegenieten.

Dus: kom klagen! Iedereen is welkom en kritisch of niet, de koffie met wat lekkers erbij staat op u te wachten! Vrijdag 16 maart, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

45 reacties

  1. Judge X

   Ja, Ziener heeft het bij het juiste eind, Ed, Dolf , Paul of Pipo !
   Een tijd geleden viel je reeds door de mand. 😉

   1. eschotman

    Judge X, Deze jongen reageert altijd met zijn eigen naam. Beetje flauw om te doen alsof ik het ben om hier ook mij bij te noemen of ben jezelf bang dat je door de mand gaat vallen. Dat zou ook nog kunnen.

    1. Judge X

     O ben je de enige op deze wereld die Ed heet, sorry hoor ! 🙁
     En Pipo ? lopen er meer Pipo’s bij jullie rond ? 😀
     Humor Ed …., wat er ook gebeurt, altijd je humor behouden !

     1. eschotman

      Judge X, Als het de Stadspartij betreft ben ik de enigste Ed. Er mag gelachen worden maar het hoeft niet. Groetjes Ed Schotman

  2. fFred

   Ik hoef niet uit de anonimiteit te treden hoor Stefan, Zij weten dondersgoed wie ik ben. zij kennen mij persoonlijk. En zij weten ook mijn standpunten en dat ik daar niet vanaf wijk.

 1. Dick Berts

  Dit lijk een goed initiatief. En dat zou het ook geweest zijn, als de Stadspartij in de afgelopen vier jaar vaker dit soort bijeenkomsten gehouden zou hebben. Niet dus. Even -vlak voor de verkiezingen- de schijn opwekken dat ze naar burgers luisteren en na 21 maart doen de machtswellustelingen weer glashard waar ze zelf zin in hebben. Wat een farce. Ons politieke systeem is dood en doodziek.

  1. HaKatje

   Ai Dick, zo had ik het nog niet gezien Het is echt een heel goed idee om regelmatig op deze manier met de kiezers van gedachten te wisselen. Dat is de afgelopen vier jaar niet gedaan. Nu is het inderdaad rijkelijk te laat en komt het niet oprecht over. Wel een stukje voortschrijdend inzicht; Ik zou het erin houden Stadspartij, met enige regelmaat (ook buiten verkiezingstijd) met bewoners om tafel om te weten wat er leeft. En niet bang zijn voor een potje stevige kritiek. Goed plan.

    1. HaKatje

     O dus toch! Luisterde ik toch even naar de verkeerde. Ik vind het een goed idee, nogmaals. Vooral blijven doen! Excuses bij deze.

    2. HaKatje

     Ben toch benieuwd: Hoeveel Heldenaren maakten gebruik van deze gastvrijheid en kans om hun mening bij jullie kenbaar te maken?

    3. Dick Berts

     “Kom klagen over de Stadspartij” is toch een compleet andere en helaas eenmalige insteek, dan een saaie inloopavond, die slechts betrekking heeft on het naar binnen laten lopen van wat koffie.

     1. HaKatje

      Dat vind ik toch iets te gemakkelijk. De partij heeft moeite gedaan om geregeld in contact met de kiezers te blijven, incl. “klagers”. Dat moet je ze nageven. Of die avonden saai zijn, hangt toch ook van jezelf af? Ik heb die behoefte niet gehad en heb niet gestemd op deze partij en zal dat nu ook niet doen. Voor alle duidelijkheid.

 2. Dick Berts

  Er zijn maar drie politici die niet alleen vlak voor verkiezingen, maar altijd met ons communiceren op DHA; Tjitske Biersteker, Michiel Wouters en Marc Nihot. Alleen daardoor al verdienen ze onze stem. Dat zij de echte onvervalste volksvertegenwoordigers.

  1. fFred

   Twee van de drie , heb je gelijk. Maar er zit er èèn bij , die mogen ze van mij achter het behang plakken. En dat weet die persoon ook .

 3. fFred

  Gewoon een actie om het zinken van het schip te voorkomen. Ze zien natuurlijk een enorm verkiezingsverlies op zich af komen. En nu , net een paar dagen voor de verkiezing proberen zij te redden wat er te redden valt. Iets wat zij minstens twee jaar lang hebben nagelaten. Denken ze nu echt , dat de kiezer het verraad wat deze partij heeft gepleegd tegenover hun kan vergeten , met een bakkie koffie en wat lekkers ? Vergeet dat maar . De vier zetels in de peiling , is nog teveel. Ik kom niet , jullie weten mijn standpunt , en ik laat mij daar niet vanaf brengen. ik hoef geen judas penningen in de vorm van koffie. Oh Ed, je hoeft ook niet meer te proberen mij te bereiken op Messenger , jij weet mijn standpunt en dat veranderd niet .

  1. eschotman

   Beste Fred Kwast, Deze jongen heeft nog een enkele keer contact met jou opgenomen om je te bereiken op Messenger om je eventueel van mening of standpunt te doen veranderen en wie dat wel is geweest zou ik niet weten maar ik ben het niet geweest. Groetjes Ed

    1. eschotman

     fFred, Mijn naam is Ed Schot(s)man zonder er een ‘s’ er tussen. Zit wel op Facebook maar niet met de koppeling. Groetjes Ed Schotman

     1. fFred

      Ik ga er niet verder over door, maar jij was het wel. En de s, was een slip van mijn pen. Wens je succes met het zinkende schip.

 4. HaKatje

  Het is natuurlijk ook nooit goed. Toch een leuke en ludieke aktie in verkiezingstijd. Komop, nu je ware gezicht eens laten zien Hier is je kans En ze dwingen je heus geen stem af Het kan wel zomaar voor verassende nieuwe inzichten zorgen. Aan beide zijden. Respect voor een ieder die gaat. Of durf je niet?

  1. fFred

   Het is geen kwestie van niet durven. De bedoeling van deze avond , is zo doorzichtig, dat er naar toe gaan geen zin heeft , of je moet een avondje propaganda gezwam willen aanhoren van hoe goed ze het wel niet gedaan hebben en hoeveel van de punten uit het verkiezingsprogramma ze wel niet gehaald hebben. Het is een verraderspartij naar de kiezers toe. Zij hebben hun kiezer een worst voorgehouden , een riante verkiezingsoverwinning voor de leeuwen gegooid en liepen halverwege met een kapot gespleten partij over naar de college partijen als meeloper en ja knikker. En dat vergeef ik ze niet, nooit niet .En dat weten zij . Het wordt een avond van redden wat er te redden valt en meer niet . En daar komen zij vlak voor de verkiezing voor, terwijl zij daar jaren de tijd voor hebben gehad. .Maar toen hadden zij aan jullie geen boodschap. Maar nu het water aan de lippen staat , organiseren zei deze noodgreep.

   1. HaKatje

    Dat zij er vlak voor de verkiezingen mee komen, dat is dus niet waar. Er was maandelijks een inloopavond waar je van gedachten kon wisselen. Hoe vaak heb je daar gebruik van gemaakt? Of je het met deze partij eens bent of niet, dit is je eigen gemiste kans.
    Ik geef onmiddellijk toe dat ik er nooit geweest ben…..

    1. fFred

     Hun inloop avond, is gewoon een vervanging van hun kroegenavond. Slap gezwam en je eigen vol laten lopen. Deze avond, nou ja , een uurtje, is belegd om de klagers over de stadspartij weer in hun gelederen te krijgen meer niet.

 5. piet

  Zo fijn …het einde van de stadspartij is nu echt in zicht…..dat merken ze zelf ook al met deze actie…einde van een tijdperk…..stadspartij den helder zijn eigen LPF…

 6. Hotmail 2

  Ik doe niet mee aan deze klucht van de stadspartij. Citaat; zodat ook niet-klagers kunnen meegenieten.
  .
  Dit is een minachting naar de burger. Deze partij weet het verschil niet eens tussen een klacht(ontevreden) en kritiek(beoordeling). Kritiek is uiterst serieus en meestal meedenkenkt en opbouwend.
  .
  Ook Lolke Kuipers leverde zo’n streek door in de mail naar zijn collegae te schrijven “citaat; Inmiddels is Roggeveen weer in de lucht gekomen, maar dat heeft geen invloed meer op het proces.”
  .
  Hoe respectloos kan je omgaan met je burgers!! Door dit type uitlatingen blijft er niets over van het lofgezang van het college over deze ex wethouder.
  .

  Daarom blijf ik op dit forum een annoniempje(uitspraak Hr. Schuiling) zodat ze niet kunnen zeggen “kijk dat is hem”. Zoals Ed Schotman nu doet met iFred.
  Ik ben dus een hem, dat kan geen kwaad.

  1. HaKatje

   Het is inderdaad niet zo handig om de “klagers” apart weg te zetten, en dat dan de “gewone mensen” ook mogen komen of anders live kunnen meeluisteren. Dat klinkt niet erg uitnodigend en ook niet oprecht. Had ik in eerste instantie overheen gelezen. Gelijk heb je. Jammer

  2. HaKatje

   Inmiddels is bekend dat er “gesleuteld” is aan de email van dhr. Kuipers voordat deze gelekt is naar het nhd. Nog treuriger dan het al was.
   Niet alles geloven dus maar.

 7. Gertjan

  Wel leuk een afscheidsfeestje van de Stadspartij, en nog live op de radio ook.

 8. Jans

  Ed schot(s)man zonder s,als je hier een vraag steld aan reenders reageerd hij er niet op waarom dan wel zie horeca willemsoord. Je bent tegen zegt toch ja om maar te blijven zitten .

  1. Judge X

   Ja reenders is een Rare man Jans, probeer het eens zonder zijn ‘s’ of met zijn Roofdletter, misschien dat ‘Rasputin’ dan wel reageert. 😀
   Het wordt een leuk feestje over 8 dagen Gertjan; we gaan de slingers vast voor hen ophangen:

 9. Guido

  Een uurtje lijkt mij vrij weinig als ze de kritiek (gal) willen aanhoren en daarop willen antwoorden.

  (En nee. Dat is niet sarcastisch… )

 10. strandloper

  Zij die op deze uitnodiging ingaan, moeten zich wel realiseren dat zij binnengaan bij het duistere judasmasochisme.

 11. Bodelo

  Wonderlijk genoeg werden de “klagers” (alle twee) ook nog “verrast” op een live uitzending van de LOS. Dit als test voor de verkiezingsavond.
  Ik vrees alleen dat er weinig mensen naar de uitzending geluisterd hebben. Ik had namelijk verwacht dat de opmerkelijke uitspraak van Reenders over voormalig wethouder Visser flink stof zouden doen opwaaien.

Reageren is niet meer mogelijk.