Van der Kruk nestelt zich tussen de wereldtop

0

Den Helder – Twee topzwemwedstrijden op de lange baan stonden afgelopen weekend op het programma voor MSV Zeemacht. Amber van der Kruk kwam voor de Nederlandse Paralympische ploeg in actie bij de Para Swimming World Series in Kopenhagen, terwijl de junioren en jeugd van Zeemacht bij de sterk bezette Speedo Challenge in Amsterdam uitkwamen.

Bij de World Cup in Kopenhagen werd Amber van der Kruk internationaal gekeurd, waardoor zij nu op internationale kampioenschappen mag uitkomen. Haar eerste tussenstation op weg naar kwalificaties voor deze kampioenschappen was het eerste deel van de Para Swimming World Series in Kopenhagen, waar een groot deel van de Paralympische wereldtop aanwezig was.

Amber liet zich meteen zien in dit internationale geweld met driemaal een tweede plaats en vier derde plaatsen in haar paralympische klasse en een overall finaleplaats op de 200 meter vrije slag. Ze zwom persoonlijke records op de 100 meter vrije slag, 400 meter vrije slag en 50 meter rugslag.

Speedo Challenge
Bij de Speedo Challenge werden de vruchten geplukt van de extra trainingen in de voorjaarsvakantie. Collin Schouten naderde de NJJK-limiet op de 200 meter rugslag met 1.5 seconde. Meerdere persoonlijke records werden gezwommen door Mees Minneboo, Raphaella en Nicole Nelissen, Liam Wesemann en Jip Duursema. Ook Emma Riemers, Kyra Wesemann en Kay Wijkman verbeterde een persoonlijk record. Liam Wesemann behaalde de grootste verbetering door zijn PR op de 200 meter vrije slag met 23 seconden te verbeteren.