Kuipers ook opgestapt als lijsttrekker D66 (update)

15

Den Helder – Met nog iets meer dan een week te gaan moet D66 Den Helder op zoek naar een andere lijsttrekker. Nadat Lolke Kuipers maandag zijn ontslag nam als wethouder, heeft hij ook te kennen gegeven terug te treden als lijsttrekker.

Kuipers struikelde over de verplaatsing van de coffeeshops. Dit weekeinde kwam een brief naar buiten waarin hij aangaf de vergunning toch te willen verlenen, ondanks dat een meerderheid van de raad hier tegen is. Het zorgde voor flink wat commotie en een aangekondigde motie van wantrouwen.

De fractie van D66 komt vanavond bijeen om de ontstane situatie te bespreken en te bepalen wie nu doorgaat als lijsttrekker. Raadslid Frans Klut noemt de hele situatie “heel droevig” en stelt dat het heel wat zegt over de collegiale samenwerking binnen het college. Daarmee doelt hij op het lekken van de brief.

Reactie Hans Verhoef, fractievoorzitter D66:
“Het is jammer dat Lolke deze stap heeft genomen. Het is een persoonlijke tragedie, maar ook een verlies voor de stad! Er is veel in gang gezet en Lolke heeft daar een grote stempel op gedrukt. Je hoeft maar rond te kijken in het centrum of welke wijk dan ook, samen met partners (en inwoners) wordt ervoor gezorgd dat de stad opknapt.”

“Gaat alles dan maar vanzelf? Zijn er geen lastige dossiers? Zeker en ook daar heeft Lolke zijn inbreng in gehad. Nu de discussie rond de coffeeshops…. Een intern stuk voor wethouders onderling wordt zonder problemen doorgestuurd. Tot zover een veilige werkomgeving zullen we maar zeggen.”

“Is het erg als een intern stuk naar buiten komt? Netjes om het door te spelen naar een journalist is het niet en degene die dit gedaan heeft ziet waarschijnlijk vanavond een zwart gat als hij in de spiegel kijkt! Wat het wel kwalijk maakt is dat zaken uit zijn verband worden gerukt. De RIB (Raadsinformatiebrief) die net naar buiten gekomen is bevestigt dat ook… wethouder Kuipers kan geen vergunning verlenen, daar zijn regels voor en die worden netjes uit de doeken gedaan in de RIB.”

“Helaas is door de beeldvorming wel iets in gang gezet waardoor Lolke beschadigd is geraakt. Dan heb ik niet over anonieme reacties op diverse sites (en waag het niet daarover iets te zeggen…), maar ook een aantal van de huidige politieke partijen spelen het dusdanig op de man dat de beschadiging voor Lolke, maar ook voor de partij, alleen maar groter wordt. Dit varieert van stigmatiserende opmerkingen tot polls waarvan je denkt… moet dan nu zo? Ach natuurlijk, de verkiezingen komen eraan. Het gaat er niet meer om of het inhoudelijk klopt, maar hoe kom ik (en dan hebben we het over bepaalde partijen) hier het beste uit richting de verkiezingen.”

“Nogmaals, het is een blijft een tragedie voor Lolke en hij, maar ook deze stad, verdient beter!”

Lees ook: Op de valreep crisis in Helderse politiek: Lolke Kuipers stopt als wethouder

15 REACTIES

 1. Ik denk dat Dhr.Klut iets omdraait, de oncollegiale samenwerking van deze wethouder met het college en de raad zal hij bedoelen. Maar D66 des eigens, het ligt aan die ander !

  • Oncollegiaal meneer Klut, is een collega partijgenoot , die de partij de das om doet, en de partij een week voor de verkiezing laat zitten . Geeft de mentaliteit die deze man heeft op een pijnlijke wijze weer . En daar , heeft u en de uw partij genoten achter gestaan ??

 2. Kuipers staat no1 op een lijst die niet meer gewijzigd kan worden ! Stem, als zo roodnoig d66 wilt stemmen op Frans Klut

 3. Ik vind het nogal selectieve verontwaardiging. Ik heb niemand gehoord over onveilige werkomgeving toen informatie over (mislukken van) de renovatie van het stadhuis voortijdig naar buiten kwam. Niemand heeft daar verantwoordelijkheid voor genomen.

 4. Zo jammer dat D’66 gewoonweg niet begrijpt hoe de Wet Openbaarheid van Bestuur werkt. Er is iemand in het college die dat wel weet.

 5. Ik wil bij deze dhr Kuipers danken voor zijn inzet voor deze stad. Heel jammer dat het zo is gelopen. Ik ben (tot nu toe) geen d66 stemmer geweest maar overweeg nu toch om dit wel te doen aangezien ik blij ben met het werk dat dhr Kuipers heeft verzet voor de stad. Ik wacht af wie hem opvolgt. Eerlijkheid en intelligentie samen met een wat positievere houding van goede bestuurders moeten toch eens winnen in deze stad. Zonder gekonkel

 6. Wethouder kwijt, Lijsttrekker kwijt, Referendum kwijt en de Weg kwijt …..; het gaat niet goed met de Democraten ’66.

 7. O RB, ik houd op zijn tijd zeker wel van een vleugje sarcasme. Maar ditmaal ben ik bloedserieus. Ik vind dat dhr Kuipers meer verdient dan dit. Hij heeft keihard gewerkt voor onze stad, of je het nu met zijn besluiten eens bent of niet. Het is wat al te gemakkelijk om maar een beetje in de rondte te blèren over iemand die zo zijn best heeft gedaan En misschien hier en daar, zoals mensen plachten te doen, ook jij en ik, wel eens een fout heeft gemaakt. Hij komt op mij over als een intelligente en integere hardwerkende persoon met hart voor onze stad. Flauwekul natuurlijk dat hij van plan was in zijn eentje een vergunning te verlenen aan een “heet hangijzer”. Kennelijk was hij een van de weinigen die weet dat dat helemaal niet kan?
  Dat zegt wat over de rest van het stadsbestuur die kennelijk de wettelijke (vergunningverlening) regels helemaal niet begrijpt. Of ze houden zich dom, omdat dat zo in verkiezingstijd goed uitkomt en slachtofferen daarbij met groot gemak iemand die ze toch al niet aanstond. Ik weet niet wat erger is.

  • Denk dat het niet alleen om dit issue gaat, de houdbaarheids datum van deze man, mede als gevolg van andere zaken is overschreden.

 8. De laatste alinea die u plaatst, is inderdaad èèn van ik weet niet wat erger is. U beweerd hier nog al wat. u plaatst in ieder geval een suggestie over de de rest van het stadsbestuur.

 9. fFred, als jij een betere uitleg hebt, ik ben een en al oor. Ik nodig je uit om mijn vertrouwen in de Helderse politiek te herstellen. Ik weet niet meer wat ik hier van denken moet namelijk.

Comments are closed.