Lijsttrekkers Krul en Boessenkool in tv-programma De Kwis

15

Den Helder – De Helderse lijsttrekkers Marije Boessenkool (GroenLinks) en Harmen Krul (CDA) waren zaterdagavond te zien in het NPO1 tv-programma De Kwis. Hoofdgast was minister Hugo de Jonge en die moest door het goede antwoord te geven op een vraag de CDA-lijsttrekker kiezen uit een rijtje van drie.

Als de minister het goede antwoord gaf, en daarmee dus de juiste lijsttrekker koos, mocht die lijsttrekker even reclame maken voor zichzelf. Gaf de minister het foute antwoord, mocht dus een andere lijsttrekker de kiezer toespreken. Voor Krul ging het goed, want De Jonge herkende hem van een CDA-congres en koos dus het juiste antwoord.

De vraag was “wat is de boete die je kunt krijgen voor het te koop zetten van je stempas?”. Het antwoord was 8200 euro. Nadat Krul zijn praatje had gehouden werd nog opgemerkt dat hij met twee keer zonnebank zo de rol van de minister zou kunnen overnemen.

Geert
Krul was eerder deze week uitgenodigd en gevraagd twee andere lijsttrekkers uit Den Helder mee te nemen. Zodoende was ook Boessenkool aanwezig. De derde had Remco Duijnker van de Seniorenpartij moeten zijn, maar dat ging mis. Hij zat thuis keurig in pak te wachten tot Krul hem zou ophalen, maar dat gebeurde niet. Volgens Krul een misverstand in de communicatie, met als gevolg dat een ander in de uitzending even doorging als “Geert Duijnker” van de Seniorenpartij. Die kreeg overigens, net als Boessenkool, niet het woord.

15 REACTIES

 1. Tja, communicatie buiten een podium blijkt toch opeens wel een dingetje te zijn bij het CDA. Jammer hoor.

 2. Communicatie misverstand me hoela en niks ‘het CDA-roer gaat om’; Remco Duijnker moest gewoon het haasje worden, het CDA-paashaasje zogezegd.
  Een Hugo de Jonge – Harmen Krul ‘een-tweetje’ vooruitlopend op eerste paasdag,welke dit jaar valt op ÉÉN APRIL – de twee kende elkaar immers van een eerder ontmoeting.
  Van links naar rechts in beeld: Marije Boessenkool ; ‘Geert (van de straat geraapt) Duijnker’; en Harmen Krul – zie het ultieme TV-bedrog eens staan.(te triest voor woorden)

  TV-kijkend Nederland gefuckt en de kiezer in Den Helder gefuckt.
  Was ik daar op deze manier geweest dan had ik mijn medewerking geweigerd, zo niet Boessenkool en Krul, immers: “The show must go on”.
  Uit eindelijk goed dat je er niet was Remco Duijnker, nu stond alleen Boskeljon-Boessenkool landelijk voor aap !

  En dat is precies waarom de geachte burger, niet voor CDA en Harmen Krul met z’n zalvende stemmetje zou moeten kiezen; na de verkiezingen wordt er weer terug verlegd naar de oude koers – let op mijn woorden – en hebben de regenten weer 4 jaar lang lak aan uw verzochte inspraak en participatie, tenzij u er een stokje voor steekt.
  Ik adviseer u om op 21 maart gewoon Lokale oppositie te stemmen.

  • Of je kiest natuurlijk gewoon de partij waar je, na enig onderzoek en verstandig nadenken, van vindt dat die onze stad met alle uitdagingen het beste kan besturen. Eentje die geen zaken beloofd die niet waargemaakt kunnen worden (wij zorgen ervoor dat het ziekenhuis blijft? Leuk, maar daar gaan anderen over) of dingen beloven die er al zijn zoals een wijk concierge. Dat kan ook heel goed een partij met landelijke wortels zijn. Die hebben ook gewoon hun eigen plaatselijke verkiezingsprogramma, maar dan wel met een wat steviger basis voor mijn gevoel. Maarja, iedere partij wil natuurlijk uiteindelijk iets goeds doen voor onze stad. Daarom wens ik ze allemaal woensdag heel veel succes. En de kiezers ook. Mijn advies als zorgvuldige kiezer en inwoner van deze prachtige stad is om zorgvuldig te stemmen op de partij die het beste bij u past, lokaal of met landelijke wortels.
   PS
   Wat jammer voor dhr. Duijnker en wat drollig van dhr. Krul (excuus voor mijn taalgebruik). Hoe vergeet je nu iemand op te halen?
   Heb het tenenkrommende fragment gezien. Misschien moet dhr. Duijnker acheraf maar blij zijn hahaha

 3. Krul wordt door de landelijke krant enorm geplugd als redder van het partijkartel. Terwijl hij maar een trekpop is van het CDA schaduwkabinet. Dat hebben vast meerdere oplettende kiezers gezien.

 4. Ondertussen waren de overige cda leden hard bezig om het straatje schoon te praten na de uitlatingen van d66er kuipers in de lokale courant niemand die daar overigens intrapt. Ik stem voor een Beter Den Helder zonder vvd d66 en stadspartijjokers

 5. Ik geef het je maar te doen; zo jong en op de landelijke TV je praatje doen. Respect voor Harmen Krul want het ging hem uitstekend af!

 6. Ik geef het je maar te doen: een collega niet ophalen, en net doen of een vreemde meneer lijsttrekker Seniorenpartij is……. wie van de drie was tien keer beter.

  • Tja, een een-tweetje van het CDA .. domme fout of opzet? Hoe dan ook niet echt wat je noemt betrouwbaar.

   • Inderdaad, alleen als je naïef met een roze bril rondwandelt gaat alles langs je heen ….
    Hoogopgeleide marineofficier van 24 jaar en politiek reeds door de wol geverfd, in een uitzending van anderhalve minuut even een riedeltje voor de camera afsteken; “whats the problem” zou ik zeggen.
    En ondertussen de kluit nog even belazeren …..

Comments are closed.