Live: gemeenteraadsverkiezingen Den Helder

19

Den Helder – Het is woensdag 21 maart 2018, de dag van de verkiezingen voor de gemeenteraad. Om half acht vanmorgen gingen de stembureaus open en die sluiten pas om 21.00 uur vanavond. Daarna begint het grote tellen en wachten, maar tot die tijd houden Den Helder Actueel en de lokale omroep (LOS) u de gehele dag door op de hoogte.

Via de websites Denhelderactueel.nl en losdenhelder.nl is live te volgen wat de ontwikkelingen zijn. Opkomstcijfers, vanavond tussenstanden en de uitslag en verder nieuws over de verkiezingen, reacties uit de stemlokalen, et cetera. Via LOS radio is verder tot na middernacht de speciale verkiezingsuitzending te beluisteren, met reportages en interviews uit heel Den Helder. Onze reporters zijn de hele dag op pad, de redacteur volgt het nieuws op de voet en de presentatoren praten u bij.

De uitzending overdag duur tot 17.00 uur, daarna gaan we even eten en opbouwen in de Stadshal, waar vanavond de gemeentelijke verkiezingsavond is. De LOS is weer live vanaf 20.00 uur tot na middernacht. Kortom: luister naar LOS radio of volg DHA en de LOS online en u mist niets!

19 REACTIES

 1. Als je op Twitter “Nijmegen Grijze Wolven” intoetst, dan kom je foto’s tegen van een stemlokaal in Nijmegen, waarin nu Turkse vlaggen, vlaggen van de levensgevaarlijke Grijze Wolven en een portret van de leider van de Grijze Wolven hangen. Daartegen werd maar door EEN vermeende azijnpisser geprotesteerd. Voor een fatsoenlijke gemeente zou de opmerking namens de VVD voorzitter van de Kiesraad, dat hij de VVD propaganda in Helderse stemlokalen twijfelachtig vindt, voldoende zijn om die te verwijderen. Maar Den Helder is geen fatsoenlijke gemeente. Ik ga zo stemmen op het stadhuis en de voorzitter van het stembureau daarbij vragen om mijn protest tegen de VVD oproep in stemlokalen om je te indentificeren met VVD burgemeester Koen Schuiling, in het proces verbaal te laten opnemen. De Kieswet verbiedt immers iedere propaganda in stemlokalen. In een wereld die al zijn normen en waarden loslaat, is zoiets voldoende om je verder tot azijnpisser des vaderlands te bestempelen. Het zei zo…..

  • `beste heer Berts, waarom keert u Den Helder niet de rug toe. Aan mensen zo als u die alleen maar negatief en gefrustreerd zijn hebben we niets.

   • Omdat min maal min plus is. Niets is erger dan de positivo spelen tegenover het negatieve. Ok, dan heb je vrienden en mag je mee eten uit de ruif, maar onderhand gaat mijn mooie geboortestad kapot aan een dodelijk vriendencircuit dat dit Palermo aan het Marsdiep in een dodelijke wurggreep houdt. De laffe wegkijkers worden beloond, mensen die deze stad willen schoonmaken vraagt men -vooralsnog beleefd- om te vertrekken….

 2. Tjonge-jonge RoBo …., kan de tekstuele curatele er niet niet even een dagje vanaf; vandaag zou ik toch wel wat makkelijker met mijn achterban en volgers willen communiceren. πŸ˜‰

 3. Men moet het positief zien: 40% van de Helderse bevolking gaat wel stemmen en die stemmen niet allemaal PVV

 4. Ik voorspel een opkomst percentage boven de 60%.
  De landelijke partijen krijgen flinke klappen te verwerken en alleen CDA beperkt het verlies.
  Top 5 :
  1. Beter voor Den Helder 8 zetels
  2. Behoorlijk Bestuur ….. 4 zetels
  3. Senioren Partij ……….3 zetels
  4. Christen Unie ………. 3 zetels
  5. CDA …………………. 3 zetels
  —-
  U kunt nog tot 21.00 uur stemmen !
  Stem Lokaal + Christen Unie als u tot de winnaars wilt behoren en laat het land zien dat in Den Helder de revolutie is uitgebroken en het volk de macht grijpt ! πŸ˜€

  • Nou ik zat er flink naast en had er toch echt meer van verwacht.
   Waarschijnlijk toch de lage opkomst die Dirk hierboven voorspelde en dan kan ik alleen maar concluderen: ‘Nieuwe Diepers’, dom volkje aan het Marsdiep en in drie eeuwen niet veel opgeschoten.
   Wederom heeft u de kans laten liggen om uw leefomstandigheden te veranderen, u verdient dus gewoon het bestuur wat u krijgt, door uw burgerplicht te verzaken en niet uw stem uit te brengen.
   Dat wordt weer 4 jaar lang aanmodderen zonder vooruitgang; ik wens u een prettige stofwisseling …., wat een droefenis. πŸ™

   • Dus omdat de uitkomst niet gelijk is aan wat een zelfbenoemde rechter in een smoezelige glazen bol meende te zien zijn Nieuwediepers een “dom volkje”?

    • Ik had na weer 4 jaar inderdaad gehoopt op wat minder domheid; bij ΓΊ Bodelo heb ik die hoop reeds lang laten varen, het komt ook goed tot uitdrukking in het feit, dat u de opkomst van 48,6 %, blijkbaar niet ook maar ‘een beetje’ dom vindt πŸ˜€

     De uitslag op basis van de gegevens van het ANP bied gelukkig weer wat positieve verwachting.

   • Ach, niet getreurd, Judge X, zie het zo: u heeft weer vier jaar de tijd om de lezers van dit digitale medium – uw achterban en volgers, zoals u hierboven aangeeft – op te porren om de komende raadsverkiezingen lokaal te stemmen, opdat alles anders zal worden en deze stad – en wellicht de hele wereld – een betere toekomst tegemoet zal gaan. Houd vooral de moed er in.

    • Kijk …., met u kan ik praten Gekke Henkie; dit medium, achterban en volgers zouden mij nog gaan missen als ik er nu mee stop. πŸ˜€

 5. “Hans Verhoef van D66 verwacht een Lolke Kuipers effect. Verhoef heeft vele mensen gesproken die vinden dat Kuipers onrecht is aangedaan en eenmalig op hem hebben gestemd”. Klopt. Dezelfde mensen zijn aan het sparen om Pechtold een tweede appartement cadeau te doen vanwege al het onrecht dat hem is aangedaan.

  • Verhoef heeft gelijk gekregen met zijn Lolke effect. D66 is nu de door mij voorspelde D33 geworden. Effectief GEHALVEERD !!!!!. Kuipers heeft niet alleen de halve stad gesloopt , maar ook D33.

 6. Wat een piazzagemeente! Belachelijk opportunistisch gezwets in de ruimte ! Welke hersenloze gemeenschap laat zich verleiden tot dit soort politiek ?

Comments are closed.