Marine mag weer investeren

4

Den Helder – De krijgsmacht mag weer geld uitgeven. Alle militairen gaan daar iets van merken, maar de marine profiteert het meest, zo blijkt uit de Defensienota die maandag is gepresenteerd.

De marine kan tot 2033 in totaal 6,4 miljard euro investeren in nieuwe spullen, waaronder nieuwe, bemande onderzeeboten. Die moeten in 2027 in de vaart worden genomen. Ook koopt Nederland samen met België nieuwe M-fregatten en mijnenjagers en worden de Luchtverdediging- en Commando-fregatten gemoderniseerd.

Ook mogen militairen weer in uniform over straat. Het verbod dat er al sinds 2014 is, wordt ingetrokken door de minister. Het uniformverbod werd in 2014 ingesteld toen een Nederlandse jihadist vanuit Syrië opriep om een daad te stellen tegen de overheid.

4 REACTIES

  1. Op mijn verlanglijstje staat een vliegdekschip van het formaat USS Nimitz. Moet kunnen.

    • Die komt niet eens het Marsdiep in . Heb je een haven nodig van hier tot Julianadorp.

Comments are closed.