Moeilijke avond voor Den Helder Suns

0

Den Helder – Als Den Helder Suns nog plannen had om Landstede Basketbal voor de tweede keer deze competitie te verrassen, dan kon die hoop dinsdagavond al na het eerste kwart in de prullenbak. De 6-21 stand was de opmaat voor de ruime 44-82 zege van de bezoekers.

De Suns traden aan voor hun derde wedstrijd binnen een week, waarvan Zwolle voor de tweede maal de tegenstander was. Na de goede winst tegen Aris, was er dinsdagavond niets te halen bij de bezoekers. In de eerste tien minuten kreeg Noah Dahlman, namens Landstede, veel ruimte, hij nam daarom veel van de scores voor zijn rekening. Na vijf minuten speeltijd was de openingsscore van Tom Koopman de enige die op het scorebord te zien was. 2-9. Dyon Halman en Tjoe de Paula bepaalden samen de zes punten aan het einde van kwart een.

Kwart twee was rommelig van beide kanten. Met scorepercentages van respectievelijk 21 en 35 procent was het 13-26 halverwege de tweede tien minuten, mede bepaald door vrije worpen van De Paula en Halman. De rust werd bereikt bij 17-33 en de bezoekers in sporthal Sportlaan hoopten op een aantrekkelijker schouwspel na de verplichte pauze.

De Paula
Zwolle pakte de draad op en nam definitief afstand van de Suns, via 22-42, 29-44, naar een 31-55 eindstand in kwart drie. In het laatste bedrijf legde Boyd van de Vuurst de Vries zijn eerste score vanachter de driepuntlijn vast en kreeg de hardwerkende De Paula het te verduren met een van de scheidsrechters. Binnen enkele seconden kon hij het veld verlaten met twee technische fouten. Het is dan al 36-70. Als de wedstrijd al gespeeld is mag Levonte Dorithy nog aanleggen voor een succesvolle driepunter. Coach Van Noord bracht een volledig team van jeugdspelers binnen de lijnen om tegen de grote mannen van Zwolle eredivisie ervaringen op te doen. De pijnbank werd opgeruimd bij 44-82.

Zaterdag 31 maart maakt Landskampioen Donar de reis naar Den Helder (19.30 uur). Hopelijk blijven de Suns bespaard van andermaal een oorwassing.

Topscorers Suns: Dorithy 9 / Koopman 9
Topscorers Landstede: Jordan Gregory 17 / Franko House 11

Foto’s: DHFOTO.